Foto: LETA
Daudzviet Rīgā šovasar gājēju, riteņbraucēju un autobraucēju kustība ir apgrūtināta remontdarbu dēļ. Ne visur būvnieki parūpējušies par satiksmes dalībnieku drošību, kam spilgtus piemērus video fiksējuši rīdzinieki.

Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emils Jakrins raidījumam "LNT ziņas" skaidroja, ka atbildība ir jāuzņemas būvdarbu veicējiem, jo pirms darbu uzsākšanas tiek saskaņots darbu organizācijas plāns, bet būvuzraugu pienākums ir rūpēties, lai šis plāns tiktu ievērots.

Jakrins apgalvo, ka lielākajā daļā vietu, par ko iedzīvotāji sūdzas, darbus veic komunikāciju turētāji, kas ne vienmēr korekti ievērojot saskaņoto organizācijas shēmu. Par to draudot 700 eiro naudas sods.

Šovasar Rīgā ielu remontdarbi notiekot 17 kilometru garumā.

Sociālajos tīklos ir ievietoti video, kuros redzams, ka ceļu remontdarbi veicēji Rīgā daudzviet nav parūpējušies par satiksmes dalībnieku, īpaši gājēju, drošību. Kā atzīmē "Facebook" lapa "Pilsēta cilvēkiem", daudzviet Rīgā šobrīd notiek ceļu remonta darbi, taču šo darbu organizācija vairākos objektos pārkāpj Ministru kabineta "Noteikumus par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem", jo daudzviet nav izveidotas atbilstošas satiksmes organizēšanas shēmas.

Vienā no šiem video redzams, kā veidojas bīstamas situācijas uz Dzirnavu un Krišjāņa Valdemāra ielas stūra, kur kāda velobraucēja mēģina šķērsot brauktuvi pie zaļās gaismas, bet izvietoto aizsargbarjeru dēļ gandrīz pakļuva zem trolejbusa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!