Foto: DELFI

Par priekšlikumu atjaunot SIA "Rīgas satiksme" pakalpojumu cenas 2014.gada līmenī parakstījies jau 4761 iedzīvotājs, liecina informācija portālā "Manabalss.lv".

Parakstu vākšana sākta janvāra nogalē - neilgi pēc Rīgas domes lēmuma paaugstināt biļetes cenu.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Antons Starostins, kurš uzsvēris, ka sabiedriskais transports ir domāts plašai sabiedrībai, kuras ienākumi gada laikā nav kļuvuši būtiski lielāki. Tikmēr sabiedriskā transporta cenas ir būtiski palielinātas - no 0,60 eiro uz 1,15 eiro par vienu braucienu.

"Sabiedriskā transporta cenu palielināšana būs stipri jūtama daudziem rīdziniekiem. Tas savukārt negatīvi ietekmēs viņu dzīves līmeni," skaidro iniciatīvas iesniedzējs.

Viņš arī norāda, ka ir pamats uzskatīt, ka cenu paaugstināšana nav pamatota, jo cenu izveide "Rīgas satiksmes" pakalpojumiem nav caurskatāma un nav īsti skaidrs, kur papildu nauda no cenu paaugstināšanas nonāk. "Naudu cenu saglabāšanai var meklēt efektīvos vadības mehānismos un, ja nepieciešams, reformēt pašu uzņēmumu, nevis uzņēmuma neefektivitātes izmaksas liekot segt rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Visbeidzot, nepieciešama revīzija "Rīgas satiksmē", lai saprastu, vai uzņēmumā notika ļaunprātīga darbība, kas veicināja biļešu cenas kāpumu," viedokli pauž Starostins.

Iniciatīvas iesniegšanai Saeimā nepieciešami vismaz 10 000 parakstu. Tās autors to plāno iesniegt arī Rīgas domē.

Jau ziņots, ka 16.janvārī Rīgas dome lēma paaugstināt viena brauciena cenu no 0,60 eiro uz 1,15 eiro. Vienlaikus tika paaugstināta biļetes cena Rīgas mikroautobusos - 1,15 eiro. Aprīlī tika paaugstinātas arī pašvaldības autostāvvietu pakalpojumu cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!