Foto: F64

Pret valsts sociālā aprūpes centra (VSAC) filiāles "Rauna" slēgšanu savākti aptuveni 1260 paraksti, informēja Raunas novada domes priekšsēdētāja Evija Zurģe.

Raunas novadā, ieskaitot nepilngadīgas personas, dzīvo ap 3700 iedzīvotāju, tādēļ Zurģe uzskata, ka iedzīvotāju aktivitāte bijusi milzīga, jo parakstīties drīkstēja tikai pilngadīgas personas.

Aploksne ar savāktajām balsīm jau šodien tiks izsūtīta uz Saeimu, kur tiks spriests par VSAC filiāles "Rauna" tālāko likteni.

Jau ziņots, ka Labklājības ministrija (LM) plāno slēgt VSAC "Zemgale" filiāli "Kauguri" un SAC "Vidzeme" filiāli "Rauna" un šo aprūpes iestāžu klientus pārvietot uz VSAC "Rīga" filiāles "Ezerkrasti" jaunatklāto korpusu, informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Abas aprūpes iestādes tiekot slēgtas, jo tās neesot piemērotas klientu vajadzībām. LM šādi plāno uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem ar smagiem garīga rakstura veselības traucējumiem.

Cilvēkus no "Kauguriem" plānots pārcelt, jo filiāles telpu platība ir neatbilstoša noteiktajām higiēnas prasībām. Tāpat šī VSAC telpas neesot piemērotas klientu vajadzībām atbilstošu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai.

Savukārt "Raunas" klientus plānots pārcelt, jo nekustamais īpašums, kurā filiāle ir izvietota, nav valsts īpašums, līdz ar to nav iespējams veikt ilgtermiņa ieguldījumus ēku sakārtošanai un nodrošināt pilnvērtīgus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!