Foto: LETA
Opozīcijā esošās apvienības "Saskaņas Centrs" valde otrdien nolēma savu prezidenta amata kandidātu nevirzīt, portālam "Delfi" pastāstīja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Savukārt par rīcību prezidenta vēlēšanās un atbalstu kādam no izvirzītajiem kandidātiem SC izlems nākamajā nedēļā, sacīja Urbanovičs.

Trešdien SC tiksies ar piecu Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputātu izvirzīto no Vidzemes ievēlēto deputātu Andri Bērziņu. Ar pašreizējo prezidentu un šī amata kandidātu Valdi Zatleru SC jau tikās.

Iepriekš SC publiski atzina, ka apvienībai ir padomā vairāki iespējamie kandidātu, kas varētu piekrist kandidēt, taču Urbanovičs jau iepriekš atzinis, ka SC virzītie cilvēki par prezidentu nekļūs "politiskās greizsirdības dēļ" un tāpēc, viņaprāt, SC savu kandidātu nevajadzētu virzīt.

Otrdien ir pēdēja diena, kad var oficiāli iesniegt prezidenta amata kandidatūras pirms 2.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām.

Jau ziņots, ka līdz pirmdienai vienīgais kandidāts prezidenta amatam bija Zatlers, kuram atbalstu solīja "Vienotība", "Par Labu Latviju" un VL-TB/LNNK. Savukārt ZZS nesolīja visas frakcijas atbalstu, paziņojot, ka prezidenta vēlēšanās frakcijai būs brīvais balsojums. Savukārt pirmdien pieci ZZS deputāti izvirzījuši Bērziņa kandidatūru.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) atzīst, ka Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputātu rīcība, izvirzot savu prezidenta amata kandidātu – no Vidzemes ievēlēto ZZS deputātu Andri Bērziņu - ir kārtējā reize, kad koalīcijā ir atšķirīgi viedokļi par personālijām. Premjers pieļauj, ka, ievēlot prezidentu ar opozīcijas balsīm, tas "varot radīt zināmus jautājumus par koalīcijas sadarbību".

Zatlers marta vidū paziņoja par gatavību kandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Kandidatūras prezidenta amatam politiķiem jāiesniedz no 19. līdz 24.maijam, bet no 25.maija līdz 8.jūnijam ir jāorganizē prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!