Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir iejaukusies demokrātiskā procesā un ietekmējusi Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātus. To otrdien intervijā Latvijas Radio teica politisko organizāciju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Ušakovs uzskata, ka Valsts prezidente ietekmēja vēlēšanu rezultātus, jo viens no kandidātiem, SC izvirzītais Aivars Endziņš tika apmelots un vēlēšanās uzvarēja Valdis Zatlers.

Ušakovs uzsvēra, ka viņa rīcībā nav informācijas par apšaubāmiem apvienības finansētājiem.

Jau ziņots, ka intervijā Latvijas Radio Vīķe-Freiberga izteicās, ka juristu Aivaru Endziņu par Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzījusi partija, kuras lojalitāte Latvijai ir apšaubāma. Šo kandidātu "izvirzījusi viena partija, ko mēs saucam par kreisu. Par kuras finansējumu, man kā prezidentei, ir zināma konfidenciāla informācija, kas man rada bažas par viņu lojalitāti Latvijas valsts interesēm," teica Vīķe-Freiberga.

SC gaida no Valsts prezidenta kancelejas oficiālu atbildi un pēc tam lems par tālāko rīcību un iespējamo vēršanos tiesā par apmelošanu.

Kā ziņots, SC šādu rīcību uzskata par nepamatotu un apzinātu nomelnošanu un sola apsvērt iespējas tiesiskā ceļā aizstāvēties pret Vīķes-Freibergas izteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!