Foto: LETA
Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) ārkārtas biedru kopsapulcē sestdien tika atbalstīta partijas reorganizācija, izveidojot partiju "Vienotība", informē SCP biroja vadītāja Zanda Frīdenberga.

Vēlmi  iekļauties partijā "Vienotība" kopumā izteikuši 248 biedri,  Savukārt kopsapulcē klātesošie 135 biedri ar 128 balsīm "par" atbalstīja partijas reorganizāciju.

Partijas priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs savā uzrunā norādīja, ka līdzšinējā darbībā partija vienmēr ir uzklausījusi biedru priekšlikumus. Šobrīd, kad SCP valdībā ir pārstāvēts ar diviem ministriem - tieslietu - Štokenbergs  un aizsardzības - Artis Pabriks, turklāt  Štokenbergs  pilda vēl arī iekšlietu ministra pienākumus, SCP ir bijusi lieliska iespēja realizēt savas idejas un īstenot citu politiku minētajās jomās.

Pateicoties SCP darba grupās izlolotām idejām, ir izstrādāti, iesniegti un arī pieņemt vairāki likumu grozījumi, veiktas strukturālas pārmaiņas, izvērtēta un izstrādāta pārdomāta kadru politika, kā arī veikti vēl vairāki nozīmīgi pasākumi.

Štokenbergs norādījis, ka šo gadu laikā SCP ir panākusi daudzu savu sākotnējo mērķu realizāciju, taču pašreiz Latvijas politika ir pārmaiņu priekšā - vairāk nekā iepriekš mums ir nepieciešama liela, stipra, saliedēta un kompetenta partija, jo, lai cik labas idejas būtu SCP, "viens nav darītājs".

Turpmāko mērķu sasniegšanai būs nepieciešama lielāka partija ar lielāku cilvēku skaitu un, cerams, lielāku pārstāvniecību Saeimā un valdībā. Pieņemot lēmumu par dalību partijā  "Vienotība" SCP biedriem jāapzinās, ka jo vairāk   biedru būs " Vienotībā"  jo plašāk tiks pārstāvētas SCP idejas un vērtības.

Debatēs savu viedokli par iekļaušanos "Vienotība"  pauda SCP reģionālo nodaļu pārstāvji, tika norādīts gan uz grūtībām atšķirīgo uzskatu dēļ, kas sagaida SCP biedrus, gan pozitīvo, ko var iegūt sadarbībā. 

Savu uzrunu teica SCP atbalstītājs, topošais SCP biedrs, tiesību zinātņu doktors Andrejs Judins. Viņš savā runā norādīja, ka kritizēt ir viegli, taču vajadzīga drosme, lai iesaistītos un kļūtu par pārmaiņu virzītāju. Tas arī ir iemesls, kāpēc viņš ir pieņēmis lēmumu iesaistīties politikā, nevis stāvēt malā.

Jau ziņots, ka partijas "Vienotība" dibināšanas kongress iecerēts 6.augustā.

Jaundibināmās partijas "Vienotība", kas tiks izveidota, saplūstot trim partijām, līdere būs Solvita Āboltiņa ("Jaunais laiks"), liecina reorganizācijas līguma projekts.

Jaunās partijas valdes priekšsēdētāja būs Āboltiņa, bet kopumā valdē darbosies 15 cilvēku - Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Revīzijas komisijā darbosies Inese Kalniņa, Andrejs Muzikants un Ilgonis Leišavnieks. Savukārt Ētikas komisijā stradās Ina Druviete, Dace Kizino, Liene Liepiņa, Ilze Viņķele, Guna Mickēviča, Artis Strautiņš, paredz reorganizācijas līgums.

Triju partiju - "Pilsoniskā savienība", "Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai" - reorganizācijas līguma projekts paredz, ka reorganizācija notiks saplūšanas ceļā, trim partijām beidzot pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!