Iekšlietu ministra Mareka Segliņa apvainotājus Latvijas tiesībsargājošās iestādes meklēs ar "Interpol" starpniecību un aizturēšanas gadījumā lūgs viņu izdošanu.
Ģenerālprokuratūras Īpaši svarīgu noziegumu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers paskaidroja, ka pašlaik, mēģinot izpildīt lēmumu par abu personu piespiedu atvešanu uz prokuratūru, konstatēts, ka abi ziņotāji neatrodas savās dzīvesvietās.

Sīkāku ziņu par to, vai viņi atrodas Krievijā vai kur citur, Adleram neesot, kaut arī policijas pārstāvi presei jau iepriekš apstiprinājuši šādu versiju. Arī telekompānijā LNT, kas intervēja vienu no viņiem, teica, ka liecinieki atrodoties Krievijā.

Adlers arī apstiprināja, ka prokuratūra līdz šim nav pieprasījusi kaseti ar ierakstu, kurā viens no viņiem telefonintervijā atkārtoti apstiprina sacīto par seksuālu sakaru ar iekšlietu ministru Segliņu.

Virsprokurors arī pauda, ka televīzijas darbiniekiem kā apzinīgiem cilvēkiem būtu pašiem jāsniedz tiesībsargājošajai iestādei ziņas par meklējamajiem, ja tādas ir viņu rīcībā. Konkrētais sižets pašlaik neko nevarot atklāt par meklējamo atrašanās vietu, bet ja prokuratūra uzskatīs to par būtisku, tā pieprasīs raidījuma ierakstu.

Savukārt LNT ziņu producente Silvija Jokste pauda gatavību nodot ierakstu prokuratūrai, ja saņems attiecīgu lūgumu. Viņa arī bija izbrīnīta par to, kādēļ prokuratūra televīzijā nav interesējusies, ja patiešām grib abus "apmelotājus" atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!