Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš parakstījis pavēli par Iekšlietu ministrijas Finansu un īpašuma departamenta (FĪD) direktora un IeM valsts sekretāra vietnieka Andra Griguļa atbrīvošanu no amata.
Par to BNS informēja IeM Preses un sabiedrisko attiecību departaments.

Ministrs lēmuma motivējošajā daļā sacījis, ka Griguļa nolaidības dēļ pieļautā SIA "SLRD" uzņēmējdarbības turpināšanas IeM telpās un šīs uzņēmējsabiedrības darbības dēļ ticis nodarīts būtisks kaitējums IeM prestižam.

Grigulis nolēmis vērsties tiesā ar sūdzību pret IeM, jo ministra lēmumu uzskata par nepamatotu.

Viņš BNS arī sacīja, ka līdz šim viņš IeM nav saņēmis nevienu disciplinārsodu, bet tikai apbalvojumus, tostarp arī Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīmi un personīgo ieroci.

Grigulis pauda nožēlu, ka tiesa šo lietu izskatīs, ātrākais, pēc pusgada un tad jau, iespējams, Segliņš vairs nebūs ministrs, un viņam būs jācīnās pret ministriju, kurā līdz šim strādājis bez jebkādām problēmām.

Jau vēstīts, ka iepriekš no amata "SLRD" lietas ievaros tika atbrīvots IeM Sakaru līdzekļu speciālās tehnikas remontu darbnīcas (SLSTRD) vadītājs Vladimirs Mihailovs, jo noskaidrojās, ka viņš kopā ar vēl vienu IeM darbinieku bija nodibinājuši jau minēto SIA "SLRD".

"SLRD", kas ir "Motorola" pārstāvis Latvijā, vairākus gadus bija izpildījis valsts pasūtījumus speciālo līdzekļu iegādei un apkopei, turklāt uzņēmums atradās IeM ēkā.

Pēc pārbaužu pabeigšanas ar rājienu tika sodīts arī IeM Sakaru centra vadītājs Aivars Dekšenieks. Viņam piemērotais sods tika pamatots ar to, ka viņš nav pietiekami kontrolējis savā pārraudzībā esošo institūciju, kā dēļ nodarīts morāls kaitējums ministrijai.

Novembra vidū, kad tika pabeigtas septembra beigās uzsāktās pārbaudes, netika izlemts par Griguļa iespējamo sodīšanu, jo viņš slimoja un nebija darbā.

Toreiz Segliņš teica, ka Griguļa vaina esot jau pagājušā gadā uzdotā uzdevuma nepildīšana - trūkumu novēršana SLSTRD, ko konstatēja IeM Galvenā inspekcija.

Savukārt Grigulis stāstīja, ka viņa vadītajā institūcijā laikā no septembra beigām līdz novembra vidum bijušas piecas pārbaudes, no kurām nevienā pārkāpumi netika konstatēti. Vienīgi, kā sacīja Grigulis, neesot bijuši kārtībā dokumenti ar "Internet" pieslēgumu departamentam, bet zaudējuma vērtība bijusi aptuveni pieci lati.

BNS jau vēstīja, ka Griguli otrdien valdība atbrīvoja arī no likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" valsts pilnvarnieka amata, viņa vietā ieceļot FĪD priekšnieka vietnieku Artūru Bērziņu.

Šāda rīcība tika pamatota ar to, ka divi atlikušie valsts pilnvarnieki no Satiksmes un Ārlietu ministrijām nav tiesīgi pieņemt nekādu lēmumu akcionāru pilnsapulcē. Saskaņā ar VR statūtiem akcionāru pilnsapulce ir tiesīga pieņemt lēmumu, ja tajā pārstāvētas vismaz trīs ceturtdaļas no kopējā balsu skaita.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pēc valdības sēdes uz BNS jautājumu, kāpēc Grigulis ir jānomaina ar viņa vietnieku, atbildēja, ka viņš nevarot pieļaut, ka pie finansu lietām strādā cilvēks, kurš par pieļautiem pārkāpumiem IeM struktūrās tiks sodīts ar disciplinārsodu.

Ministrs arī netieši izteicās, ka viņš Grigulim neuzticas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!