Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, komentējot jurista Edgara Džeriņa aktīvo cīņu ar ceļu policiju, apsver iespēju viņam piedāvāt izmantot savu enerģiju valsts darbā. To Segliņš pirmdien sacīja intervijā LNT raidījumam "Viļņa Ruļļa sarunas".
Segliņš jau vairākas reizes esot apsvēris domu piedāvāt Džeriņam sava padomnieka amatu. Tad Džeriņš varētu strādāt ar šo problēmu un sakārtot "ceļu policijas lauku".

Ministrs pauda, ka pašlaik Džeriņš vairāk nodarbojas ar savas popularitātes celšanu, tomēr norādīja, ka jaunā jurista darbs ir "ļoti svētīgs, jo arī ceļu policistiem, klausoties šajos pārmetumos, ir jāizdara secinājumi".

Pašlaik Segliņam viss izliekoties kā "klaigāšana un sava [Džeriņa] pašreklāma". Tā varbūt šo spēku un šo enerģiju iespējams izmantot pragmatiskāk - tieši palīdzot sakārtot visus noteikumus, kas attiecas uz ceļu policijas darbu.

Džeriņš sacīja, ka līdz šim nav saņēmis tādu piedāvājumu un tādēļ neesot par to domājis, tomēr ja to saņemšot, tad noteikti apdomāšot - viņa mērķis esot panākt ceļu policijas darba sakārtošanu. Džeriņš arī izteica pārliecību, ka viņa darbības dēļ policijas darbs uzlabojas, tādēļ arī ministrs viņu uzslavējot.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Svētdienas Panorāma" 13.augustā bija sižets, kurā Džeriņš stāsta par iedzīvotāju tiesībām saskarē ar ceļu policiju. Lai iedzīvotāji varētu iegūt sīkāku informāciju, Džeriņš Ineternetā izveidojis arī savu mājas lapu.

Džeriņš jau iepriekš ir bijis slavens ar savām publikācijām un komentāriem par policistiem. Viņš arī pats devies ielās, lai ar slēptu videokameru nofilmētu policijas darbinieku pieļautos pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!