Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš otrdien preses konferencē kritizēja vairākus Saeimas deputātus par pārmērīgu aktivitāti attiecībā uz policijas izmeklēšanā esošām lietām.
Segliņš kā aktīvāko piemēru šajā gadījumā minēja Jāni Ādamsonu un viņa darbību tā saucamajā Krievijas nacionālboļševiku lietā, par kuru, kā zināms, Ādamsons tiesībsargājošajām iestādēm ziņoja ātrāk par Krievijas Federālo drošības dienestu. Ministrs izteica neapmierinātību, ka kāds deputāts ierodas policijas darbinieku kabinetos un izprašņā viņus.

Otrs piemērs bija deputāta Oskara Grīga darbība spirta uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā.

Segliņš gan uzskata, ka atbildīgo parlamenta komisiju pārstāvju interese par policijas lietām esot normāla lieta, taču šajā konkrētajā gadījumā neesot normāls veids, kā to darot minētie deputāti. Iekšlietu ministrs arī norādīja, ka vairumā gadījumu šīs deputātu aktivitātes beidzoties ar kādu populistisku paziņojumu, nevis reālu labumu.

Tāpat Segliņš norādīja, ka izprašņāt un interesēties par dažādām lietām daudzi esot aktīvi, bet tad, kad sākot runāt par policijas finansējumu, šie parlamentārieši domājot citādi. Pēc Segliņa teiktā, šāda pārmērīga deputātu interese radot neveselīgu atmosfēru un traucē pildīt tiešos pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!