Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile neatbalsta pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā no 2018.gada, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" ceturtdien atzina pati ministre.

Savu nostāju jautājumā par pāreju uz mācībām tikai valsts valodā Seile skaidroja, ka šāda iecere nav atbalstāma, jo līdz 2018.gadam to neesot iespējams paveikt gana kvalitatīvi un visai Latvijas sabiedrībai pieņemamā veidā. 

Taču nozares ministre piebilda, ka ilgtermiņā iecere būtu atbalstāma.

Pagājušā nedēļā, 10. jūnijā, ministre tikusies ar politisko partiju "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK", kas vēlējusies noskaidrot Seiles skatījumu jautājumā par pāreju uz mācībām valsts valodā no 2018. gada.

Jau ziņots, ka koalīcijas sadarbības līgums paredz, ka no 2018.gada 1.septembra Ministru kabineta noteiktajā kārtībā valsts un pašvaldību mazākumtautību izglītības iestādēs visas izglītības programmas sāks apgūt valsts valodā, izņemot svešvalodas un tās, kuras nepieciešamas mazākumtautības valodas un attiecīgās etniskās kultūras apguvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!