Foto: LETA

Uzņēmējs Aleksejs Šeiņins un eksperts politisko un sabiedrisko attiecību jomā Dans Titavs izveidojuši jaunu uzņēmumu SIA "HQ Consulting", liecina ''firmas.lv'' informācija.

87,50% uzņēmuma akciju pieder Šeiņinam, savukārt 12,50% - Titavam.

SIA "HQ Consulting" valdes priekšsēdētājs ir Šeiņins.

Mediju un sabiedrisko attiecību jomā Šeiņins darbojas kopš 1989.gada, savukārt Titavs politikā darbojas kopš 1987.gada.

"Apvienojot mūsu zināšanas par medijos, politikā un sabiedrībā notiekošajiem procesiem, konsultējam tos, kuriem šie jautājumi ir svarīgi," skaidroja Šeiņins.

Kopš šī gada pavasara, kad uzņēmums sācis darbību, par tā klientiem kļuvuši uzņēmumi un organizācijas, kam ir aktuāli sakārtot attiecības ar sabiedrību.

"Attiecības ar sabiedrību ir jāveido katru dienu, nevis tikai tad, kad "zeme deg zem kājām"", uzsvēra Šeiņins.

Īpaši aktuāli tas esot tiem, kuru vārds regulāri ir plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā.

"Ir svarīgi pareizi sniegt informāciju publiskajā telpā par savu ieguldījumu sabiedrības un darbinieku labā, lai sabiedriskajā telpā veidotos tāda vide, kas uzņēmuma vai organizācijas darbību sekmē, nevis traucē," teica Šeiņins.

Viņaprāt, sakārtota publiskā telpa ir ieguvums gan sabiedrībai kopumā, gan konkrētu uzņēmumu un organizāciju vadītājiem un īpašniekiem.

Tā kā "HQ Consulting" klienti esot arī uzņēmumi, kuri darbojas ārpus Latvijas un kuriem arī citu valstu publiskajā telpā ir svarīgi atrisināt dažādus jautājumus, uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī ārpus Latvijas robežām.

Šeiņins žurnālistiku studējis Maskavas valsts universitātē, Latvijas Valsts universitātē un ASV, mediju un sabiedrisko jomā Latvijā darbojas kopš 1989.gada, izdevniecības "Petit" vadībā bija kopš 1991.gada. 2011.gadā Šeiņins pārdeva "Petit" jauniem īpašniekiem, biznesa portālam ''Nozare.lv'' apgalvo pats uzņēmējs.

Titavs politikā darbojas kopš 1987.gada. Ir Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis, 2012.gadā kopā ar domubiedriem nodibinājis biedrību "Latvijas attīstībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!