Foto: AFI
Trešdien, 11. maijā, Rīgas Centrālcietumā notiekošo semināru valsts institūciju darbiniekiem "Korupcijas sekas: soda neizbēgamība un brīvības vērtība" apmeklējušas vairāk nekā 30 amatperosnas, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša.

Seminārā piedalījās valsts amatpersonas no VAS "Latvijas dzelzceļš", Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", Valsts Būvniecības kontroles biroja, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC), SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" un Finanšu ministrijas. Lielākā daļa amatpersonu savā ikdienas darbā ir atbildīgas par finanšu līdzekļu pārvaldību, esot valsts un pašvaldību institūciju vadošos amatos.

Šādu semināru KNAB sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP) organizēja ceturto reizi. Neierastā vide – cietums - izvēlēta ar mērķi veicināt diskusiju par pretkorupcijas pasākumu lomu noziegumu novēršanā.

Pasākumu vadīja korupcijas apkarošanas un psiholoģijas jomas profesionāļi – KNAB izmeklētāja Jeļena Rutkovska un priholoģijas zinātņu maģistre Tatjana Griškina.

"Viens no atbildīgas un caurskatāmas publiskās pārvaldes un labas pārvaldības stūrakmeņiem ir korupcijas novēršana. Tā ir ne tikai KNAB misija, bet katras valsts un pašvaldības institūcijas uzdevums. KNAB regulāri aicina institūcijas un amatpersonas domāt par korupcijas risku apzināšanu un novēršanu, piedalīties aktuālu tēmu apspriešanā un apmācībās, iesaistīties tādas publiskās pārvaldes veidošanā, kurā korupcijai nav vietas," norāda Dūša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!