Foto: F64

Septembrī salīdzinājumā ar augustu sarukusi Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), bet pieaugusi pārējo divu pie varas esošo partiju – Nacionālās apvienības (NA) un partijas "Vienotība" – popularitāte. Par to liecina SKDS jaunākie partiju reitingi, vēsta portāls "lsm.lv", atsaucoties uz raidījumu "Panorāma".

Pētījumu centrs SKDS sagatavojis septembra partiju reitingus, jautājot cilvēkiem, par ko viņi balsotu, ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt.

Lielākais atbalsts, lai arī kopš augusta samazinājies, ir partijai "Saskaņa"- 20,2%. Par 1,4 procentpunktiem samazinājies atbalsts arī ZZS, bet tai joprojām otrā vieta ar 11,7%. Savukārt NA ir neliels kāpums un šobrīd 7,6% atbalsts, bet "Vienotība", pateicoties 1,3 procentpunktu lielākam atbalstam, pakāpusies no sestās uz ceturto pozīciju.

Turpat netālu ir Jaunā konservatīvā partija (JKP), bet otrs lielākais kāpums ir "KPV LV", kuri no 0,8 procentiem augustā kāpinājuši atbalstu līdz 2%.

Septembra aptaujā pirmoreiz piedāvāts izvēlēties arī jaundibināto kustību "Par!", kuru pašreiz izvēlētos 1,9% aptaujāto.

Tāpat septembrī pieaudzis vēlētāju skaits, kuri nezinātu, par ko balsot. Tādi aizvadītajā mēnesī bijuši 29,4%, savukārt 13,7% vispār vēlēšanās nepiedalītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!