Foto: LETA
Lai stiprinātu reģionus arī ārpus Rīgas un nodrošinātu līdzvērtīgus dzīves un biznesa apstākļus, būtisks ir Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma izlietojums, kā arī Latvijā nepieciešams samazināt pašvaldību skaits, laikrakstam "Dienas Bizness" sacījis Liepājas pašvaldības vadītājs Uldis Sesks.

Liepājas mērs norādījis, ka Latvijā ir nepieciešama politiskā griba un lēmumi, jo patlaban līdzekļu trūkst, piemēram, medicīnas un izglītības nozarē. Sesks ir pārliecināts, ka valstī ir nepieciešama visu reģionu attīstība, bet šajā jomā valdība ir jābūt drosmīgai nepopulāru lēmumu pieņemšanā.

Iepriekš šādi lēmumi esot pieņemti, piemēram, slēdzot neefektīvi apsaimniekotās slimnīcas, norādījis Sesks. Savukārt attiecībā uz izglītības nozari un tai veltīto finansējumu, Liepājas mērs sacījis, ka naudas izglītībai nebūs, ja Latvijā turpinās pastāvēt skolas, kurās mācās mazāk nekā 100 bērnu.

"Latvijā ir jāpieņem lēmumi, kas jau sen ir skaidri zināmi, un tad arī parādīsies nauda. Par reģionālo attīstību jāsaka, ka stipra Latvija būs tad, kad būs stipras ģimenes un ne tikai Rīga, bet arī citas pilsētas būs vērstas uz jaunu darbavietu veidošanu," rezumējis Sesks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!