Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 18. jūnijā, vēl ap plkst.22 bez elektrības bija aptuveni 2000 elektroenerģijas sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" klientu, portālu "Delfi" informēja elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" speciāliste Tatjana Smirnova.

Visas dienas gaitā AS "Sadales tīkls" operatīvais personāls lokalizēja un novērsa gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrotīkla bojājumus visā Latvijā, atjaunojot elektroapgādi 18 000 klientu, uzsvēra Smirnova.

Lai gan spēcīgais vējš dienas laikā izraisīja jaunus elektrotīkla bojājumus, pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai un operatīvai darbībai, lielākajā Latvijas daļā vēja izraisītie postījumi jau ir novērsti un bez elektroenerģijas piegādes ap plkst. 22 ir vēl 2 000 AS "Sadales tīkls" klientu, portālam "Delfi" norādīja AS "Sadales tīkls" pārstāve.

Montieri strādā, lai iespējami ātrāk atjaunotu elektroapgādi visiem klientiem.

Stiprākās vēja brāzmas Latvijā – līdz 20-23 metriem sekundē – naktī un agrā rītā reģistrētas Zemgalē un Liepājas pusē, vēlāk no rīta – arī Vidzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Jau ziņots, ka Rīgā vēja brāzmas sasniegušas ātrumu 20 metri sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā operatīvā informācija.

Kā liecina AS "Sadales tīkls" operatīvā informācija, sestdienas rītā elektroapgāde bija traucēta desmitiem tūkstošu mājsaimniecību.

Šīs brīvdienas Latvijā sākušās ar vētras stipruma vēju un pērkona lietusgāzēm, kas vietām būs stipras, taču jau svētdien laika apstākļi būtiski mainīsies. Jau rīt apstākļi būtiski uzlabosies - spīdēs saule un īslaicīgi nokrišņi gaidāmi vairs tikai atsevišķos rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!