Foto: DELFI
Kopš 2009.gada skolēnu interese par "Ēnu dienu" pieaugusi, par ko liecina "Ēnu dienai" reģistrēto skolēnu skaits, kas palielinājies piecas reizes. Ja 2009.gadā šādu skolēnu bija 3000, tad 2014. - 15 010, skaidroja praktiskā biznesa izglītības biedrība "Junior Achievement-Young Enterprise Latvija" (JA-YE Latvija) valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Pieaudzis arī pieejamo vakanču skaits - tas kopš 2009.gada palielinājies trīs reizes, sasniedzot 5700 vakances 2014.gadā. Vakances pērn piedāvāja 720 dažādi uzņēmumi.

Pērn pieprasītākās nozares bijušas veselības aprūpe un rehabilitācija, komunikācija un mediji, kā arī vadība un administrēšana. Šogad biedrība, uzņēmēji, kā arī Ekonomikas ministrija aicina jauniešus izvēlēties ēnot eksaktos novirzienus pārstāvošus uzņēmumus.

Kā skaidroja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), pēc ministrijas aplēsēm nākotnē Latvijā trūks tieši eksakto zinātņu profesiju pārstāvju - IT, elektronikas, inženierzinātnes, kā arī ķīmijas speciālistu, tāpēc jauniešiem jau tagad vajadzētu domāt par pieprasītas profesijas izvēli un apgūšanu. Kā uzsvēra Krievāns, ar laiku pieaug arī šo nozaru uzņēmumu interese par "Ēnu dienām", kā rezultātā pieaug piedāvāto vakanču skaits.

Arī SIA "LatRosTrans" Personāla daļas vadītāja Marika Lapiņa uzsvēra, ka inženierzinātņu iespējamā garlaicība un radošuma trūkums esot tikai mīts. Viņa norādīja, ka inženierzinātne ir vistiešāk saistīta ar reālo dzīvi, īpaši ņemot vērā pieaugošo izgudrojumu nozīmi sadzīvē.

Karjeras izvēles pasākums "Ēnu diena" notiks 11.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!