Foto: DELFI

Šonedēļ valdības akceptētais Valsts aizsardzības plāns ir pilnveidots atbilstoši šā brīža aktuālajiem notikumiem reģionā, tostarp Krievijas izvērstajai agresijai pret Ukrainu, un ņemot vērā tur pielietotos mehānismus un scenārijus, pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Sevišķi slepenais Valsts aizsardzības plāns nosaka konkrētus valsts aizsardzības pasākumus un prioritātes, kā arī iesaistīto institūciju un fizisko un juridisko personu nepieciešamo gatavību un atbildības jomu valsts aizsardzībā. Plāns tiek regulāri pilnveidots, pamatojoties uz Valsts aizsardzības koncepciju un militāro draudu analīzi, norādīja Galkins.

Plāns nosaka institūciju atbildību valsts apdraudējuma gadījumā. Saskaņā ar plānu institūcijām ir noteikti uzdevumi un plāna mērķis ir nodrošināt adekvātu un koordinētu valsts pārvaldes un padotības iestāžu rīcību.

Atsevišķas Valsts aizsardzības plānā ietvertās procedūras pirms tā apstiprināšanas jau tika pārbaudītas Ministru kabineta mācībās jūlija beigās, sniedzot vērtīgus secinājumus Ministru kabineta locekļiem.

Galkins gan atturējās komentēt, vai pilnveidotais plāns kardināli atšķiras no iepriekš pastāvējušā plāna un vai plānā ietverto pasākumu realizēšanai nepieciešams papildu finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!