Foto: F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics piektdien iesniedzis partijai "Pilsoniskā savienība" (PS) iesniegumu par savu izstāšanos no partijas, portālu "Delfi" informēja Šica pārstāve Baiba Vanaga.

Lēmumu par izstāšanos partijas ētikas komisijas loceklis Šics pieņēma pēc ceturtdienas PS kopsapulces, kura nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Kopsapulcei bija jāpieņem lēmums par to, vai PS iestājas topošajā partijā "Vienotība".

"Ir skaidrs, ka nekādu diskusiju par šo jautājumu vairs nebūs, jo nākamajai kopsapulcei nekāds kvorums vairs nebūs vajadzīgs, un lēmums par PS iestāšanos partijā "Vienotība" tiks pieņemts, tā kā to vēlas partijas vadība. Līdz vakardienai vēl cerēju, ka par spīti tam, ka kopsapulce tiek sasaukta darba dienā, biedri no visas Latvijas atbrauks, būs iespēja visu argumentēti pārrunāt un pieņemt pamatotu vairākuma lēmumu", saka Šics.

Viņš atbalstīja partijas darbību apvienībā, bet neatbalsta PS iestāšanos partijā "Vienotība", jo PS tajā būs spiesta atteikties no savām vērtībām un principiem. "PS iestājos tieši šo vērtību un principu dēļ, bet mēs jau pamazām tos zaudējam, jo partiju apvienībā valda ļoti plaša un dažāda izpratne par to, kas ir mūsu pamatvērtības," uzskata Šics.

Šics arī informē, ka ir uzrakstījis iesniegumu par iestāšanos biedrībā "Demokrātiskie patrioti", jo uzskata, ka ir jāmaina veids, kādā pilsoņi var ietekmēt politiku un iesaistīties tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!