Foto: LETA

Valsts policija (VP) saņēmusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieka katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņa Šica iesniegumu, kurā viņš aicina izmeklēt iespējamo valsts līdzekļu izšķērdēšanu, portālam “Delfi” sacīja Valsts policijā.

Šics iesniegumā aicināja izmeklēt situāciju, kad NMPD, pārņemot Katastrofu medicīnas centra īpašumā/bilancē esošās ievērojamās materiālās vērtības, kuras nodrošināja informāciju tehnoloģiju funkcionēšanu, atbilstoši augstākajām drošības prasībām atbilstošās iekārtas, kas aprīkotas ar signalizācijas, video un to ierakstu iekārtām ar attālinātās pieslēgšanas iespējām novērošanas kamerām, kurām bija ražotāju garantēta darbības ilgtspēja, tikušas norakstītas, lai gan tās bija mazlietotas un spēja kvalitatīvi nodrošināt pilnu nepieciešamo funkcionalitāti un apsardzes un drošības funkcijas.

Šo iekārtu vietā jaunu iekārtu iegādei tērēti valsts līdzekļi un iekārtota īpaša lietvedība.

NMPD arī pārņēmis telefonu centrāles un aprīkojumu (Nortel Network), ierakstu iekārtas, telefona aparātus, t.sk. neizmantotus/jaunus aparātus, un komunikācijas konsoles, kas tika demontētas un aizvestas nezināmā virzienā.

"Mani it īpaši satrauc telefona sarunu daudzkanālu ierakstu iekārtu tālākais liktenis, arī otrās no jauna iegādātās rezerves iekārtas liktenis (to kopējā atlikusī vērtība tuvojās 20 000 latiem), un to iespējamā nonākšana nesankcionētu izmantotāju rokās," iesniegumā rakstīja Šics.

"Uzskatu, ka šie gadījumi ir tipiska valsts līdzekļu izšķērdēšana un, iespējams, ņemot vērā atsevišķas tehnikas specifiku, attiecināmi arī uz valsts drošības jautājumiem," norādīja Šics.

Savukārt NMPD portālam "Delfi" sacīja, ka Šica iesniegums ir daļa no Šica priekšvēlēšanu kampaņas, gatavojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām un izteiktajiem pārmetumiem nav nekāda pamata.

Aprīkojums dienestā lietots desmit gadus un nolietots gan morāli, gan fiziski, turklāt tas bijis bezvērtīgs. Ieviešot vienoto operatīvo tālruni 113, tas prasījis citu aprīkojuma funkcionalitāti un specifiku. Jaunais aprīkojums ieviests ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu, kuru uzraudzījušas citas augstākas institūcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!