Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) saņemti izsaukumi uz vairākiem smagiem darba negadījumiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciāliste Sanita Malēja.

Vidzemē darba laikā 37 gadus veca sieviete ielikusi kādā mehānismā abas rokas un tās salauztas, bet Rīgas reģionā 45 gadus vecs vīrietis darbā īslaicīgi bijis iespiests starp dzelzsbetona blokiem un negadījumā guvis rokas lūzumu un krūšu kurvju traumu.

Savukārt Zemgalē 47 gadus vecam vīrietim darbā pa kāju trāpījusi liela koka šķemba, radot vaļēju kājas lūzumu.

Mediķi snieguši palīdzību arī septiņiem kukaiņu sadzeltiem cilvēkiem, tai skaitā 14 gadus vecam puisim Zemgalē, kuram mēlē iedzēlusi lapsene, un 41 gadu vecam vīrietim Vidzemē, kurš nejauši uzsēdies sirsenim.

Tāpat saņemts izsaukums pie 12 gadus vecas meitenes Vidzemē, kura salauzusi atslēgas kaulu, nokrītot no zirga, kā arī sniegta palīdzība septiņus gadus vecam zēnam Zemgalē, kurš lauzis kāju, nokrītot no koka.

Slimnīcā nācies nogādāt arī 13 gadus vecu puisi Zemgalē, kurš saindējies ar alkoholu, un 12 gadus vecu zēnu Kurzemē, kurš atsities ar galvu pret solu, gūstot vaļēju galvas traumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dienests devies 1076 izsaukumos, no kuriem 185 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!