Foto: stock.xchng

Vakar Rīgas reģionā 31 gadu veca sieviete dzērusi limonādi un norijusi lapseni, kura iedzēlusi sievietei kaklā, radot izteiktu elpas trūkumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Citviet Rīgā 43 gadus vecai sievietei līdzīgos apstākļos lapsene iedzēlusi mēlē. Līdzīgs negadījums noticis arī Kurzemē, kurā cietusi 36 gadus veca sieviete, kā arī Latgalē, kurā smagas veselības problēmas radušās 43 gadus vecai sievietei.

Vēl kāda 45 gadus veca sieviete Kurzemē ēdusi maizi, kad lapsene iedzēlusi viņai lūpā, izraisot izteiktu elpas trūkumu.

Vītola uzsver, ka šo kukaiņu dzēlieni sejas rajonā ir īpaši bīstami, jo var strauji attīstīties tūska un elpas trūkums. Šādos gadījumos obligāti jāvēršas pēc mediķu palīdzības.

NMPD darbinieki vakar saņēmuši izsaukumu arī pie kādas 18 gadus vecas sievietes Rīgas reģionā, kura guvusi elektrotraumu, mēģinot uzlādēt telefonu. Viņa lādētāju iespraudusi kontaktligzdā, kas nav bijusi pārklāta ar plastmasas aizsargu.

Tāpat sniegta palīdzība četrus gadus vecam zēnam Vidzemē, kurš, skraidot pa pagalmu, iekritis stiklos un sagriezis sēžas rajonu.

Kā ziņots, kopumā NMPD vakar saņēmis 1243 izsaukumus, no tiem 245 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!