Foto: DELFI
Vakar cilvēki traumas guvuši gan meža darbos, gan sadzīves negadījumos, mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī vairākiem maziem bērniem, bet kāda sieviete, vārot zupu, guvusi elektrotraumu.

Negadījums ar zupas vārīšanu noticis Pierīgā. 25 gadus veca sieviete ar metāla karoti maisījusi uz elektriskās plīts uzlikto zupu un pēkšņi guvusi strāvas triecienu.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, sieviete mediķiem sūdzējās par veselības problēmām, tāpēc tika nogādāta slimnīcā novērošanai.

Savukārt Latgalē piektdien slimnīcā nonāca 65 gadus veca sieviete, kurai mežā, krītot kokam, pa galvu bija trāpījis zars. Ārsti sievietei konstatēja galvaskausa lūzumu.

Kurzemē slimnīcā nogādāts 61 gadu vecs vīrietis, kurš vedis malku ar traktoru, taču traktors apgāzies un vīrietis guvis kājas muskuļu un cīpslu bojājumus.

Vakar traumas guvuši arī divi riteņbraucēji - Vidzemē no velosipēda nokritis 79 gadus vecs vīrietis, kurš negadījumā lauzis ribas, bet Kurzemē galvu sasitis 47 gadus vecs vīrietis, kurš ar riteni braucis alkohola reibumā.

Ārstu palīdzība Latgalē bija nepieciešama 56 gadus vecam vīrietim, kuru kaimiņš bija atradis neapkurinātā mājā plānās drēbēs. Mediķi vīrietim konstatēja ķermeņa atdzišanu un nogādāja viņu slimnīcā.

Kurzemē ārstu redzeslokā nonāca deviņgadīgs puika, kurš bija slidinājies uz dīķa un ielūzis. Garāmbraucēji zēnu izvilkuši, aizveduši mājās, kur vecākais brālis viņam sniedzis pirmo palīdzību, dodot padzerties siltu tēju un pārģērbjot sausās drēbēs. Cietušajam pirmā palīdzība bija sniegta pareizi, tāpēc uz slimnīcu nebija jābrauc.

Ārstu palīdzība vakar sniegta arī diviem mazuļiem. Kurzemē septiņus mēnešus vecs puika kritis savā gultiņā un sasitis galvu pret redelēm, salaužot pieres kaulu. Latgalē gadu veca meitenīte uzrāvusi sev virsū karstu kafiju, applaucējot krūškurvi, vēderu, kaklu un zodu. Specializētā mediķu brigāde nogādāja meitenīti slimnīcā Rīgā.

Neatliekamās palīdzības mediķi pagājušajā diennaktī saņēma kopumā 1156 izsaukumus, tai skaitā 184 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!