Foto: LETA

Investīcijas dzimumu līdztiesībā atsaucas uz valsts ekonomisko izaugsmi, un no politiskiem paziņojumiem ir jāvirzās uz konkrētiem risinājumiem, pirmdien, atklājot starptautisko konferenci "Sieviešu ekonomiskās iespējas un ilgtspējīga attīstība – no izaicinājumiem līdz kopīgiem panākumiem", paziņojusi Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa – Lukaševica.

„Sievietēm ir liels potenciāls ekonomiskās izaugsmes un labklājības veicināšanā," norādījusi Kalniņa - Lukaševica.

Kā portālu "Delfi" informēja ĀM preses un informācijas nodaļa, konferencē uzsvērta privāta sektora loma - gan darba vietu radīšanā, gan sieviešu izglītošanā, radot iespējas pašām attīstīt uzņēmējdarbību. Secināts arī, ka dzimumu līdztiesības nodrošināšana ir universāla problēma, un ir aktuāla kā jaunattīstības valstīs, tā Eiropas Savienībā.

Konferences rezultāti tiks izmantoti turpmākajās ES un ANO sarunās par jaunajiem ilgtspējīgas attīstības mērķiem, kas jāapstiprina šī gada septembrī.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pirmdien Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē ietvaros notiek starptautiska konference par sieviešu ekonomisko iespēju un tiesību stiprināšanu jaunattīstības valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!