Foto: Finanšu ministrija

Latvijas valsts simtgadei par godu Finanšu ministrija un VAS "Latvijas Loto" rīkos "Simtgades loteriju", kuras laimestu fonds veido 3,2 miljonus eiro, informē "Latvijas Loto" Mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa.

"Latvijas Loto" vēsturē šis ir līdz šim nozīmīgākais nacionālās momentloterijas projekts ar kopējo apgrozījumu 5 miljonu eiro apmērā, viņa klāstīja.

Kopumā "Simtgades loterijas" sērijā būs viens miljons biļešu, ko varēs iegādāties gan elektroniski, gan papīra formātā. Vienas biļetes cena būs pieci eiro. Laimestu fonds veido 65% no loterijas kopējās vērtības, turklāt lielāko laimestu — 100 tūkstošus eiro — varēs atrast četrās biļetēs.

Projektā paredzēta arī stipendiju atbalsta programma spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem. 2018. un 2019. gadā atbalsta stipendiju 500 eiro apmērā saņems katras Latvijas vidējās izglītības iestādes vienas izlaiduma klases spožākais absolvents. Stipendija tiks piešķirta par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

Kopumā divu gadu laikā šim mērķim iecerēts novirzīt vairāk nekā 400 tūkstošus eiro no "Simtgades loterijas" ieņēmumiem.

"Stipendiju atbalsta fondu veido ieņēmumi no "Simtgades loterijas" — ikviens izlozes dalībnieks ar savu pirkumu piedalās šīs unikālās dāvanas Latvijai veidošanā," uzsver finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) piebilst, ka stipendiju atbalsts jauniešiem ir nozīmīgs atspēriena punkts ceļā uz savu talantu pilnveidošanu, tostarp uz tālākizglītības apgūšanu vai savu prasmju attīstīšanu.

"Latvijas Loto" valdes priekšsēdētāja Maija Kubli apliecina, ka šī ir pirmā reize, kad uzņēmumam ir iespēja daļu ieņēmumu novirzīt konkrētam labdarības mērķim un pauž cerību, ka iniciatīva būs labs sākums turpināt šāda veida atbalstu arī citiem cēliem mērķiem.

"Simtgades loterijas" biļešu dizaina tapšanā piedalījās dažādu paaudžu un tautā mīlēti Latvijas mākslinieki. Visi darbi ataino Latvijas tautas vērtības — cilvēkus, tradīcijas, dabu, vēsturi. Loterijas biļetes māksliniecisko daļu būs iespējams atdalīt no spēles daļas un saglabāt kolekcijai mākslas darba reprodukciju pastkartes izmērā.

Simtgades loterijas biļetes tirdzniecībā tiks ieviestas pakāpeniski. Vienlaicīgi tirdzniecībā nebūs pieejami visi biļešu dizaini.

"Simtgades loterija" ir daļa no "Latvijas Loto" iniciatīvas veidot Latvijas vērtību virtuālo muzeju, kurā plānots apkopot visu labo, kas pagātnē veidojis Latviju un turpina to darīt joprojām.

"Latvijas Loto" ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, un tā vienīgais īpašnieks ir Latvijas valsts. Pērn "Latvijas Loto" valsts budžetā nodokļu, nodevu un dividenžu veidā iemaksāja vairāk nekā 8,2 miljonus eiro. Kopējais "Latvijas Loto" ieguldījums valsts budžetā kopš 2012. gada ir 30 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!