Trešdien, 15. februārī, atzīmēs 95. gadadienu kopš Satversmes pieņemšanas. Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar Latvijas pamatlikuma vēsturi Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja veidotajā video.

Latvijas Republikas Satversme pieņemta 1922. gada 15. februārī, un to izstrādāja Satversmes sapulce – pirmais tautas vēlētais likumdevējs.

Satversme ir viena no vecākajām spēkā esošajām konstitūcijām Eiropā, taču arī pēc 95 gadiem Latvijas pamatlikums joprojām labi darbojas mūsdienu vidē.

Vienlaikus, kā skaidro Saeimas Preses dienestā, Satversme ir viena no īsākajām konstitūcijām pasaulē. Tā kopumā grozīta 14 reizes.

95. gadadienu kopš Satversmes pieņemšanas trešdien Saeimas namā atzīmēs ar svinīgiem pasākumiem. Par godu Satversmes 95. jubilejai Saeimas Sēžu zālē atklās sienas plāksnes ar Latvijas pamatlikuma pirmajiem diviem pantiem.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Saeimas Preses dienestā, plāksnes ar Satversmes pantiem Saeimas Sēžu zāli rotāja jau 1. Saeimas darbības laikā.

Taču pēc parlamenta darbības pārtraukšanas plāksnes noņēma, un to tālākais liktenis nav zināms.

Tāpat trešdien Saeimā notiks pamatlikumam veltīta diskusija "Satversme – Latvijas konstitucionālais identitātes atspoguļojums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!