Premjers Andris Šķēle pilnībā atbalsta prokuratūras rīcībā esošo materiālu publiskošanu, kuros saistībā ar pedofilijas lietu minēts viņa vai kādas citas amatpersonas vārds, ja tas var novērst "politikas taisīšanas" iespējas.
Viņa preses sekretārs Uģis Salna stāstīja, ka Šķēle neesot informēts par Bērziņa rīcībā esošo materiālu niansēm un nav arī veicinājis šo materiālu iegūšanu.

Šķēles partijas biedrs Bērziņš ceturtdien paziņoja, ka Saeimas deputāti Edvīns Inkens un Jānis Ādamsons pedofilijas lietas izmeklēšanas komisijas paspārnē mēģina izrēķināties ar Ģenerālprokuratūru un saistīt ar šo lietu savu politisko pretinieku - premjeru.

Tāpēc TP aicinās Ģenerālprokuratūru publiskot visus tās rīcībā esošos materiālus, kuros ir pieminēts Šķēle, Inkens vai citas amatpersonas. "Diemžēl tikai šādā veidā ir iespējams atklāt patieso ainu un izsist pamatu jebkādām turpmākām politiskām manipulācijām ar šo lietu," uzsvēra Bērziņš.

Prokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska BNS ceturtdienas vakarā sacīja, ka pagaidām šos paziņojumus nekomentēs.

Bērziņa rīcībā esot sarunu ieraksti, kuros intervētāji cenšoties uzdot jautājumus cietušajiem tā, lai tiktu nosaukts tieši Andra Šķēles vārds. Ņemot vērā, ka par intervijām solīts maksāt, deputāts pauda izbrīnu, kā līdz šim premjera vārds vēl nav izskanējis. Bērziņam esot gan "Nedēļas" "melnie materiāli", proti, nerediģētas intervijas, gan arī audio ieraksti, ko savā darbībā izmantojusi izmeklēšanas komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!