Premjers Andris Šķēle Krievijas paziņojumu par Latvijas pieņemto valodas likumu uzskata par neadekvātu, turklāt līdzīgi tas vērtēts arī Eiropas Savienības Helsinku sanāksmē.
"Krievijas paziņojumi novērtēti arī Helsinku samitā kā nedekvāti," pēc atgriešanās no Somijas žurnālistiem svētdien sacīja Šķēle.

Premjers par Krievijas paziņojumu pat pajokoja - Helsinkos kuluāros par Krievijas paziņojumu esot klīdis joks, ka Krievijas Ārlietu ministriju 2000.gada datorproblēma esot skārusi daudz ātrāk un šīs kļūmes dēļ esot izdrukāti desmit gadus veci dokumenti.

"Šī problēma Krievijas ārlietu resoru ir skārusi agrāk un ir izdrukāts no kompjūteriem astoņus vai desmit gadus veci papīri," sacīja Šķēle. Viņš arī piebilda, ka var šim jokam tikai pievienoties.

Savu negatīvo attieksmi par Krievijas paziņojumu jau ir pauduši gan valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, gan ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

BNS jau ziņoja, ka Krievija piektdien asi kritizēja Latvijas attieksmi pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, pieņemot valodas likumu, un aicināja Eiropas Savienību vēlreiz apdomāt uzaicinājumu Latvijai iestāties šajā organizācijā.

"Mēs aicinām savus Eiropas partnerus, kas pašlaik domā par Latvijas aicināšanu uz sarunām, vēlreiz padomāt par šī soļa piemērotību," paziņojumā pauda Krievijas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!