Premjera Andra Šķēles un arī citu augstu amatpersonu vārdi ir "figurējuši" pedofilijas krimināllietā, tomēr pašlaik nav pilnīgi nekādu pierādījumu, ka kāda no šīm personām būtu vainojama kādos noziegumos.
Savukārt kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis, paceļot divus pirkstus, zvērēja presei, ka policijai nav nekādas informācijas par iespējamo Šķēles saistību ar lietu.

Ģenerālprokuratūras izmeklēšanas grupas vadītāja virsprokurore Biruta Ulpe paskaidroja, ka Šķēles vārdu netieši pieminējis viens no "Logos centra" modeļiem, kurš arī sniedzis interviju televīzijā un nodarbojies ar prostitūciju. Turklāt viņš atsaucies uz citu cilvēku, pieminot Šķēli, savukārt šī persona neko tamlīdzīgu nav apstiprinājusi, tādēļ nevar runāt par nekādiem pierādījumiem un premjera vai citu Ministru kabineta locekļu saistību ar noziegumu, uzsvēra Ulpe.

Kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis sacīja, ka nav nekāda pamata ažiotāžai par šo lietu un "nevajadzētu jaukt politiku ar to, kas notiek krimināllietās".

Blonskis teica, ka konkrētos personu vārdus būs iespējams uzzināt tiesā. "Šeit netiks taupīts ne deputāts, ne ministrs, ne kāds cits," pauda Blonskis. Taču, lai lieta nonāktu līdz tiesai, jāpierāda konkrētā cilvēka vaina.

Ulpe turklāt atzina, ka "figurē ne tikai divu, bet vairāku amatpersonu vārdi".

"Ir cilvēki, kuri varbūt ir īpatnējāki, sauciet to kā gribiet. Taču tas nav krimināli sodāmi," piebilda virsprokurore.

Viņa arī atkārtoti pauda, ka, pretēji Saeimas deputātu Jāņa Ādamsona un Edvīna Inkena apgalvojumiem, prokuratūra nevar arestēt "Misis Latvija" vadītāju Ainaru Eisaku, jo nev nekādu pierādījumu pret viņu.

Eisaks lietā vienreiz nopratināts kā liecinieks un, iespējams, tikšot aicināts uz prokuratūru vēl, bet pašlaik arī tādas vajadzības nav. Viņa vārdu gan esot minējis apcietinātais "Logos centra" vadītājs Jurijs Jurjevs, taču saistībā ar sadarbības mēģinājumiem, kas turklāt nav bijuši veiksmīgi. Visas citas norādes bijušas nepārbaudāmas baumas, dzirdētas no citām personām.

"Tad varbūt, ja Saeima nobalsos, ka Eisaks ir jāiesēdina, tad varbūt pēc tam arī ir jāiesēdina," ironiski sprieda Ulpe.

Ulpe arī pauda sašutumu par to, ka politiķi publiski paziņojuši, ka prokuratūra nepilda savus pienākumus lietas izmeklēšanai. Darba grupas prokurori esot šokēti par šo paziņojumu.

Ulpe stāstīja, ka neviens no deputātiem nav interesējies prokuratūrā par paveikto darbu, ja neskaita, ka viņa un vēl viens prokurors reizi izsaukti uz pedofilijas lietas izmeklēšanas komisijas sēdi. Lai gan prokuratūra lūgusi sniegt komisijas rīcībā esošo informāciju, tā atteikusies to darīt.

Prokuratūra arī izskatīs Tautas partijas pārstāvja Gundara Bērziņa piektdien iesniegtos materiālus un salīdzinās tos ar savā rīcībā esošajiem.

Blonskis savukārt informēja, ka par "Logos centru" operatīvā lieta bijusi ieviesta jau pusotru gadu pirms krimināllietas ierosināšanas šā gada augustā. Tas bijis vajadzīgs, lai sagatavotu nepieciešamos materiālus tālākai izmeklēšanai.

Kriminālpolicijas šefs arī sacīja, ka nevienam, izsakot apgalvojumus par kādas institūcijas sliktu darbu, neizdosies sabojāt attiecības starp kriminālpoliciju un Ģenerālprokuratūru, kas kopā "pudu sāls apēdusi".

BNS jau ziņoja, ka pedofilijas lietā pašlaik ir apcietināti četri cilvēki - trīs "Logos centra" darbinieki un firmas "Izimeks" pārstāvis Ingus Tūns. Vēl viena persona bijusi aizturēta Daugavpilī, taču viņa neatrodas apcietinājumā.

Saeima izveidojusi parlamentārās izmeklēšanas komisiju pedofilijas lietā, kuru vada sociāldemokrāts Jānis Ādamsons. Viņš paziņojis, ka prokuratūra šajā lietā vilcinās ar izmeklēšanu, turklāt paudis gatavību komisijas starpziņojumā nosaukt ar lietu saistīto amatpersonu vārdus.

Savukārt ceturtdien Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājs Gundars Bērziņš paziņoja, ka Ādamsons un raidījuma "Nedēļa" producents Edvīns Inkens komisijas paspārnē cenšas izrēķināties ar premjeru Andri Sķēli. Proti, kuluāros tiekot runāts, ka tiks nosaukts Ministru prezidenta vārds.

Bērziņš piektdien nodeva prokuratūrā viņa rīcībā esošos LNT raidījuma "Nedēļa" ierakstu atšifrējumus, kuri, viņaprāt, nekādi nevar liecināt par premjera saistību ar skandālu. Bērziņš paziņoja, ka pilnībā uzticas prokuratūrai un aicināja pēc iespējas vairāk publiskot visu informāciju par lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!