Foto: F64
9. aprīlī Rīgas pašvaldības policija sākusi administratīvo lietvedību saistībā ar meža zemsedzes dedzināšanu Juglā, pie kuras vainojami, iespējams, vairāki skolnieki, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

9. aprīlī neilgi pēc pulksten 19 pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieka, kurš ikdienā pilda savus dienesta pienākumus pie kādas Juglas izglītības iestādes, pēc palīdzības vērsušies vairāki skolēni. Bērni norādījuši uz blakus izglītības iestādei esošo mežu, kur aizdedzināta pērnā gada zāle. Uguns bija paspējis pārņemt aptuveni desmit kvadrātmetru lielu teritoriju.

Liesmas ar ūdeni un smiltīm izdevies nodzēst, bet pārrunu laikā pašvaldības policistam skolēni norādījuši uz zēnu, kurš kūlu aizdedzinājis.

Puika policistam apgalvojis, ka pa ceļam uz skolu atradis piecu litru kannu ar benzīnam līdzīgu šķidrumu. Zēns nolēmis kannu paslēpt zem lapu kaudzes. Vēlāk, ierodoties skolā, pastāstījis par savu atradumu citiem skolēniem un piedāvājis pēc mācību stundām turpat mežā kannas saturu izliet un aizdedzināt.

Puika apgalvojis, ka kūlas dedzināšanā beigās iesaistījušies divi citi skolnieki, jo pats vēlāk pārdomājis un atteicies dedzināt zāli.

Savukārt viens no kūlas dedzināšanā apsūdzētajiem skolniekiem apgalvojis, ka idejas autors nevis atradis kannu, bet gan to nozadzis no kādas netālu esošas tirdzniecības vietas. Pusaudzis kategoriski noliedzis, ka būtu iesaistījies kūlas dedzināšanā, skaidrojot, ka ar citiem skolēniem no tāluma vērojuši zēna darbības līdz pamanījuši liesmas un izlēmuši ziņot policistam.

Administratīvajā lietvedībā policija turpina skaidrot precīzus notikuma apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!