Foto: DELFI

Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Fridriha Ēberta fondu un Mazākumtautību konsultatīvo padomi aicina skolēnus piedalīties vizuālās mākslas konkursā "Latvija - mūsu drošās mājas", aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Konkursa ietvaros bērniem plakātu vai atklātņu veidā jāpēta un jāattēlo tolerances un integrācijas jautājumi Latvijas sabiedrībā.

Konkursā aicināti piedalīties visi Latvijas vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, veidojot darbus par kādu no četrām tēmām - "Dažādība ir mūsu bagātība!", "Sasveicinies ar dažādo!", "Neieslīgsti stereotipos!" vai "Sūti savu mīlestību nākotnei!".

Organizatori aicina pirmo konkursa kārtu rīkot skolās, bet labākos darbus līdz 28.oktobrim sūtīt izvērtēšanai konkursa žūrijai.

Labāko darbu autori tiks apbalvoti īpašā Iecietības dienai veltītā pasākumā Valsts prezidenta pagaidu rezidencē Melngalvju namā 16.novembrī. Konkursa atbalstītājs Fridriha Ēberta fonds plakātu konkursa uzvarētājiem no 10.-12.klašu grupas balvās dāvās portatīvo datoru, videokameru un digitālo fotokameru. Savukārt UNESCO Latvijas Nacionālā komisija nodrošinās balvas labākajiem atklātņu autoriem. Konkursa uzvarētājus sagaida arī pateicības balvas no Valsts prezidenta kancelejas.

Vizuālās mākslas konkursa mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par neiecietību un tās cēloņiem, audzināt patriotismu, izglītojot skolēnus par Latvijas vēsturi un kultūru un veicinot toleranci pret dažādību, piemēram, dažādu rasu, tautību un reliģiju cilvēkiem. Tāpat konkursa organizatori vēlas sekmēt skolēnu radošās domāšanas attīstību un radīt iespēju pilnveidot savas prasmes vizuālajā mākslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!