Situācija Alūksnes rajona Malienas pagastā, kur trešdien tika konstatēta iespējamā govs saslimšana ar dzīvnieku mutes un nagu sērga, ir stabila un tiek kontrolēta. Slakteris norādīja, ka papildu veiktie laboratoriskie izmeklējumi, tāpat kā divi iepriekšējie, visticamāk, arī izrādīsies negatīvi.
Pēc ministra teiktā, trešdien Alūksnes rajonā izsludinātā trauksme ir kalpojusi kā mācību stunda visām Valsts veterinārā dienesta rīcības plānā iesaistītajām struktūrām. Minētais iespējamais saslimšanas gadījums pierādīja, ka visas iesaistītās institūcijas ir gatavas reaģēt operatīvi un koordinēti.

Slakteris arī norādīja, ka Valsts veterinārā dienesta izstrādātais rīcības plāns ir apsveicams dzīvnieku mutes un nagu sērgas profilakses pasākums, kas savu vērtību trešdien lieliski pierādīja.

Govs saslimšanas gadījums, par kuru speciālistiem ir aizdomas, ka dzīvnieks varētu būt slims ar dzīvnieku mutes un nagu sērgu, tika konstatēts trešdienas pēcpusdienā. Līdz šim saņemtie analīžu rezultāti neapstiprina, ka govs būtu saslimusi ar minēto sērgu. Galīgie laboratorisko izmeklējumu rezultāti būs zināmi ceturtdien ap pulksten 19.

Līdz galīgo rezultātu saņemšanai, pēc Valsts veterinārā dienesta direktora Vineta Veldres lēmuma, teritorija ap minēto saimniecību vēl joprojām ir ierobežota triju kilometru rādiusā. Uz piekļūšanas ceļiem dežurē Zemessardze, savukārt saimniecībā dežurē divi vetārsti, kas uzrauga slimo dzīvnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!