Foto: DELFI Aculiecinieks

Jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē piektdien plīsusi basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei, informēja Ķekavas novada domē.

Domē norāda, ka sporta zāle tūlīt pēc negadījuma tika slēgta un netiks atvērta, līdz būs veiktas visas nepieciešamās pārbaudes un novērsti bojājumi. Bērni negadījumā nav cietuši.

Kā informēja domes pārstāve Baiba Goba, notikušo ir fiksējusi arī policija, kas veikusi zāles aizzīmogošanu. Pēc negadījuma Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS) sasauca ārkārtas sapulci, kurā piedalījās atbildīgie pašvaldības darbinieki un Ķekavas vidusskolas sporta zāles administrators, kā arī paskaidrojumu sniegšanai tika pieaicināts būvdarbu veicēja SIA "Abora" pārstāvis. Pašvaldība nolēmusi vērsties Latvijas būvinženieru savienībā, lai veidotu ekspertu komisiju, kas palīdzētu lemt par tālāko rīcību.

Vienlaikus, pirmdien, 9.oktobrī, tiks sasaukta sapulce, kurā piedalīsies pašvaldības un skolas pārstāvji, kā arī iekārtas piegādātāja SIA "Pro Laurus" un "Abora" pārstāvis. Sapulcē tiks lemts par zāles basketbola grozu konstrukciju novērtēšanu.

"Mēs noteikti centīsimies iegūt visu iespējamo informāciju par notikušo, lai izdarītu secinājumus un novērstu tamlīdzīgus negadījumus. Pēc atbildīgo personu noskaidrošanas noteikti vērsīsimies pret viņiem ar visu likuma bardzību, jo šādi negadījumi ir nepieņemami [..]," norāda Ķekavas novada domes priekšsēdētaja Viktorija Baire (JKP).

Jau ziņots, ka septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Ķekavas sākumskolas būvēšana tika uzticēta būvuzņēmumam SIA "Abora". Sporta zāles aprīkojuma uzstādīšanu veicis apakšuzņēmējs.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Tāpat realizēts peldbaseins ar četriem 25 metrus gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei.

Projekta pirmajās divās kārtās izbūvētas mācību klases, aktu zāle un ēdināšanas bloks. Kopējais skolas būvniecības finansējums ir 20,4 miljoni eiro. 10,5 miljoni no tiem izlietoti trešajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!