Foto: AFI

12.Saeimas vēlēšanās caurkritusī partija "Vienoti Latvijai" (VL) vēlas tuvināties ar savu likteņa biedri – "Latvijas attīstībai" (LA). Neviens no trim politiskajiem spēkiem, kas šajās vēlēšanās neiekļuva Saeimā – VL, LA un "Jaunā konservatīvā partija", negrasās padoties un pauž gatavību darbu turpināt, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

VL bijušie politikas veterāni šajās dienās izvērtējuši pēcvēlēšanu situāciju, un viens no piedāvājumiem bija uzsākt sarunas ar LA, ņemot vērā abu spēku programmatisko līdzību, kur uzsvars likts uz izglītības, veselības un ekonomikas attīstību.

Pēc "Dienas" rīcībā esošās informācijas, uz pirmajām sarunām ar LA varētu tikt uzticēt doties Edgaram Zalānam, kurš gan neesot VL biedrs. Zalāns "Dienai" atzinis, ka atbalstītu spēku apvienošanu, kas būtu arī Latvijas interesēs.

Uz Einara Repšes vadīto politisko spēku skatus metot arī "Jaunā konservatīvā partija", bet ar cerību, ka tās biedri pārnāks uz šo partiju, pieļāvis tās pārstāvis Jānis Tomels.

"Diena" atgādina, ka vēlēšanās par Ainara Šlesera vadīto VL  nobalsoja 10 788 pilsoņi jeb 1,18%, par Einara Repšes vadīto LA - 8153 jeb 0,89%, bet bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadīto "Jauno konservatīvo partiju" izvēlējās 6389 jeb 0,7% vēlētāju.

Bordāns piecus mēnešus pēc partijas dibināšanas neredz pamata runāt par apvienošanos ar kādu citu spēku, raksta "Diena".

Arī LA vadītājs Repše laikrakstam norādījis, ka "mēs esam idejas cilvēki un gatavojamies garajam maratonam līdz nākamajām vēlēšanām".

Savukārt Šlesers 12. Saeimas vēlēšanas uzskatot par "iesildīšanos pirms lielā starta, jo mums ir milzīgs potenciāls", norāda "Diena". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!