Foto: F64
Partijas LPP/LC 5.kongress nolēma piedalīties politiskas apvienības dibināšanā dalībai 10.Saeimas vēlēšanās kopā ar tautas kustību "Par labu Latviju", Tautas partiju, partiju "Jaunlatvija", partijām "Ogres novadam", "Latgales tauta" un "Vienotā Rēzekne", līdz ar to partijas valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers pauda stingru pārliecību, ka jaunveidojamā apvienība uzvarēs 10.Saeimas vēlēšanās un veidos nākamo valdību.

Foto galerija

LPP/LC kongresā pieņemtajā rezolūcijā tiek noteiktas "sarkanās līnijas", kuras LPP/LC vēlas iekļaut politiskās apvienības programmā: neatkarīga, nacionāla, kristīgās vērtībās balstīta Latvijas valsts kā vienīgā brīvas attīstības iespēja visai Latvijas tautai - latviešiem un mazākumtautībām.

LPP/LC atbalsta laulības un ģimenes vērtību nostiprināšanu sabiedrībā, veicinot valsts atbalstu ģimenēm un bērniem ar dzimstību veicinošu valsts politiku.

Pausts atbalsts arī uzņēmējdarbībai, jaunu darba vietu radīšanai, nodokļu sloga un valsts birokrātijas mazināšanai. LPP/LC iestājas par ilgtspējīgu, reģionāli līdzsvarotu tautsaimniecību un ekonomiski patstāvīgām pašvaldībām, kā arī par sociālās drošības un stabilitātes nodrošināšanu ilgtermiņā un sociālā budžeta neaizskaramību.

Runājot kongresā, Eiropas parlamenta deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC) uzsvēra, ka patlaban galvenais jautājums ir - kā dosim cilvēkiem darbu. Ja cilvēkam ir darbs, viņš var nodrošināt paša un ģimenes izdzīvošanu, kā arī nomaksāt nodokļus valstij.

Godmanis pauda cerību, ka vēlētāji noticēs profesionāļiem, jo, piemēram, Ivars Strautiņš, kā nodrošināt darba vietas pienrūpniecībā, Gunārs Ķirsons - sabiedriskajā ēdināšanā, Kirovs Lipmans - farmācijas rūpniecībā. "Šie cilvēki arī zinās, kā atmaksāt milzīgo valsts parādu, jo nevienam pasaulē nav uzdevums - apmaksāt mūsu parādus," teica Godmanis.

Kongresā uzrunu teica arī Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle, kurš iezīmēja diezgan konkrētu nākamās apvienības darbības programmu. Pēc Šķēles teiktā, būs būtiskas izmaiņas valsts pārvaldē - tiks mazinātas valdības funkcijas, bet vairāk varas tiks nodots pašvaldībām.

Nodokļu ziņā Latvijai ir jākļūst par pievilcīgāko valsti Eiropas Savienībā. TP līderis solīja saglabāt 10% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi zālēm, apkurei, transportam un grāmatām.

Šķēle uzsvēra, ka bezdeficīta budžetam ir jākļūst par valsts budžeta veidošanas praksi. Ir jāizstrādā arī saprātīga starptautiskā parāda atdošanas stratēģija. Šķēle pauda viedokli, ka pašreizējā valdība ir palaidusi garām iespēju reformēt valsts pārvaldi. Valdība esot rīkojusies kā pusaudzis, kuram iedota liela nauda, bet viņš iegāja kazino un to notrallināja.

Savukārt Godmanis pauda viedokli, ka valsts iestādes, kuru darbinieku skaits tiek samazināts, ir jāizliek no greznajām telpām Rīgas centrā, jo to uzturēšana maksā nesamērīgi dārgi.

Runājot par jaunveidojamās apvienības nākotni, Šlesers pieļāva, ka pēc 10.Saeimas vēlēšanām varētu "dzimt jauns politisks spēks", bet par to tikšot lemts pēc 2.oktobra, kad notiks 10.Saeimas vēlēšanas.

Jaunajā apvienībā būs apmēram 10 000 biedru - daudz vairāk nekā lielākajās politiskajās partijās patlaban. Šlesers uzsvēra, ka LPP/LC deleģēs kopīgajam deputātu kandidātu sarakstam savus labākos biedrus, kuri ir atpazīstami konkrētajā vēlēšanu apgabalā un dzīvē jau ir daudz paveikuši. Sevišķi svarīga priekšvēlēšanu cīņā būšot Rīga, kur Ķengaragā vien dzīvo vairāk cilvēku, nekā otrajā lielākajā Latvijas pilsētā - Daugavpilī.

Šlesers arī norādīja, ka par panākumiem 10.Saeimas vēlēšanās būs enerģiski jācīnās katram deputāta kandidātam, tāpēc viņiem jau tagad jādomā par savu atbalstītāju skaita vairošanu.

Kustības "Par labu Latviju" valdes loceklis Ivars Strautiņš informēja kongresa delegātus, ka patlaban top detalizēts valsts attīstības plāns, ko uzņēmēji piedāvās politiķiem. Dalībai kopīgajā deputātu kandidātu sarakstā 10.Saeimas vēlēšanām tikšot deleģēti arī daži uzņēmēji, kas gatavi iet politikā.

Kongresa delegāti praktiski vienbalsīgi atbalstīja LPP/LC iekļaušanos priekšvēlēšanu apvienībā, jo, kā teica Dainis Liepiņš no Jelgavas, "nav jau citas izvēles". Savukārt Jānis Vilnītis no Liepājas atgādināja, ka vēlētāji vēl ilgi tieši ar LPP/LC saistīs "Parex bankas" pārņemšanu un neviennozīmīgi vērtētā līguma parakstīšanu ar Starptautisko Valūtas fondu.

Arī Ainārs Mežulis no Smiltenes apgalvoja, ka cilvēki ir noguruši, viņi baidās, ka var būt vēl sliktāk, arī Mežulis atbalstīja kongresā vairākkārt izskanējušo domu, ka tikai uzņēmēji roku rokā ar politiķiem var izvest Latviju no krīzes.

Jaunās priekšvēlēšanu apvienības dibināšana notiks 12.jūnijā plkst.11 Ķīpsalas izstāžu zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!