Foto: F64
Rīgas domes „Jaunā laika” frakcijas vadītājs Edgars Jaunups („Vienotība”) portālam „Delfi” apstiprināja medijos izskanējušo informāciju, ka augustā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera uzdevumā pie viņa vērsušies ar „Latvijas Pirmo partiju” / „Latvijas ceļu” (LPP/LCC) saistīti cilvēki, kas piedāvājuši „sava veida darījumu” – Rīgas mēra krēslu „Jaunajam laikam” un Jaunupam personīgi apmaiņā pret „Vienotības” atbalstu pēc vēlēšanām „Par Labu Latviju” veidotai Šlesera valdībai.

Jaunups pastāstīja, ka saruna notikusi augusta otrajā pusē, un viņš šādu darījumu noraidījis, jo „tajā saskatīju Jūrmalgeitas elementus". Jaunups norādīja, ka šādi piedāvājumi no Šlesera puses viņu absolūti neizbrīnot, taču publiskot šo informāciju tikai tagad viņš nolēmis, jo „pēdējā laikā tiek cilāts, ar ko varētu strādāt pēc vēlēšanām", un šis gadījums kārtējo reizi pierāda, ka uz Šleseru kā partneri paļauties nevar.

Jaunups arī īpaši necer, ka Šlesers šo informāciju apstiprināšot, taču cilvēkus, kas pie viņa vērsušies, Jaunups solījis neatklāt, tomēr viņš neesot solījis neatklāt sarunas saturu. Jaunups par šīm sarunām informējis arī savas partijas vadību. Kā vērtē Jaunups, no Šlesera puses tā esot bijusi dubultspēle, jo viņš esot saņēmis „tādus kā pa jokam" apsveikumus sakarā ar kļūšanu par mēru, kas pēc viņa domām ir liecība, ka Šlesers vienlaikus gan mēģinājis nodrošināties ar „Vienotības" atbalstu, gan vienlaikus radīt baumas un šaubas „Saskaņas centrā" pret „Vienotību".

„Delfi" atgādina, ka pašreizējā Rīgas pilsētā valdošajā koalīcijā ietilpst „Saskaņas centrs", kuram ir mēra postenis, kuru ieņem Nils Ušakovs, un LPP/LC ar vicemēru Šleseru. Savukārt „Vienotība" un uz LPP/LC bāzes radītā „Par Labu Latviju" pašlaik ir asākie savstarpējie oponenti publiskajā pirmsvēlēšanu polemikā.

Ceturtdienas rītā, atsaucoties uz aģentūru BNS, Latvijas medijos parādījās informācija, ka Šlesers „Jaunajam laikam" piedāvājis gāzt Ušakovu un Jaunupam mēra krēslu apmaiņā pret "Vienotības" atbalstu jaunās valdības veidošanā pēc vēlēšanām 3.oktobrī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!