Lai veicinātu darba vietu veidošanos un mazinātu bezdarbu, nepieciešams ievērojami samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkalpojošā sfērā, pirmdien pēc tikšanās ar lielākajiem uzņēmējiem žurnālistiem sacīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Tāpat, lai izvairītos no uzņēmēju pārcelšanās uz citām valstīm, nepieciešams samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli, uzsvēra Šlesers.

"Palielināti nodokļi tikai izraisa nodokļu nemaksāšanu. Pakalpojumu sfērā, piemēram, ēdināšanas biznesā, PVN likmi būtu nepieciešams samazināt no pašreizējiem 21% līdz 5%-10%," ieteica vicemērs.

"Uzņēmējiem jābūt darboties spējīgiem. Valstij jābūt partnerim, nevis reketierim," uzsvēra Šlesers, piebilstot, ka valsts ar pašreizējo politiku bezjēdzīgi audzē bezdarbnieku skaitu, kuriem jāmaksā pabalsts.

Šlesers atzīmēja, ka Rīgas dome esot ļoti ieinteresēta jaunu darba vietu radīšanā, tāpēc daudz strādājot pie tūrisma veicināšanas. "Mums jārada piedāvājums, tad cilvēki brauks, atstās naudu un radīs mums darbavietas."

Vicemērs norādīja - nodokļu sistēma jāsakārto, citādi uzņēmēji vai nu aiziešot, vai bankrotēšot. "Izskatās, ka Latvijā strādā Lietuvas ministri, kas cenšas sildīt Lietuvas ekonomiku," sašutumu pauda Šlesers.

Šlesers skaidroja, ka nodokļu slogam jābūt tādam, lai nodokļus maksātu visi un maksimāli tiktu novērsta uzņēmējdarbība ēnu ekonomikā. "Un uzņēmējiem jāzina, ka valsts viņus atbalstīs, nevis reketēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!