Foto: LETA
Krītot uz slidenām ietvēm vai ielām, piektdien traumas guvuši pieci cilvēki, bet vēl viens cilvēks pakritis uz trepēm sabiedriskā vietā un viens - uz mājas lieveņa, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Vidzemē, paslīdot uz ielām, traumas guvušas divas sievietes - 75 un 92 gadus vecas. Lielākoties gūti lūzumi, piemēram, roku un ciskas kaula lūzumi. Vēl kāda 29 gadus veca sieviete līdzīgā negadījumā guvusi muguras traumu.

Savukārt Kurzemē 57 gadus veca sieviete, paslīdot uz ielas, lauzusi potīti, bet Latgalē 58 gadus veca sieviete lauzusi pleca kaulu.

Vēl kāds 18 gadus vecs jaunietis Vidzemē sabiedriskā vietā paslīdējis uz kāpnēm un kritis pa tām, laužot kāju. Vīrietis gan bijis iereibis.

Latgalē 13 gadus veca meitene lauzusi ciskas kaulu, paslīdot un nokrītot uz savas mājas lieveņa.

Vēl trīs cilvēki vakar guvuši ķermeņa atdzišanu. Vidzemē šādā stāvoklī pļavā atrasts 40 gadus vecs vīrietis, bet Kurzemē 60 gadus vecs vīrietis guvis ķermeņa atdzišanu, pavadot nakti uz soliņa.

Latgalē neparastā veidā ķermeņa atdzišanu guvis 78 gadus vecs vīrietis. Viņš gājis pirtī, bet pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pakritis pie tās durvīm, kur viņu pēc vairākām stundām atraduši tuvinieki.

Kā ziņots, kopumā mediķi vakar saņēmuši 1313 izsaukumus, no tiem 241 bijis saistīts ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!