Foto: LETA
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) nepastāv nelegālas dubultās rindas un pacientu uzskaites sistēmas, žurnālistiem pavēstīja slimnīcas valdes loceklis Viesturs Boks.

Viņš norādīja, ka "negribētos raksturot visu Austrumu slimnīcas veselības aprūpes kārtību pēc viena, iespējams, neveiksmīga gadījuma [ar rindu apiešanu]. Apgalvot, ka Austrumu slimnīcā sistēmiski un organizatoriski pastāv kaut kādas nelegālās dubultās rindas un dubultās pacientu uzskaites - tā nav. Mums ir digitalizēta ārstu uzskaites sistēma, kura reģistrē un, pēc kuras mēs vadāmies."

Jau ziņots, ka bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs 25. maijā apmeklējis RAKUS Latvijas Onkoloģijas centra galveno ārstu Viesturu Krūmiņu, lai veiktu sīkas ambulatoras manipulācijas melanomas ārstēšanai.

"Man pie manas ministra aizņemtības šķita...tagad man tā vairāk nešķiet, ka es varu tā rīkoties. Šīs sīkās manipulācijas, kuras, kā pats dakteris Krūmiņš teica, varēja tikt veiktas pārsienamajā telpā, pēc darba vai brīvdienas tika veiktas operāciju zālē 25. maija pēcpusdienā ar divu operācijas māsu iesaisti," iepriekš skaidroja demisionējušais ministrs.

Belēvičs norādīja, ka pēc veiktās operācijas samaksa viņam nav prasīta. "Pēc paveiktajām manipulācijas uz manu lūgumu, kā es varu samaksāt par saņemto pakalpojumu, atbilde bija - nekā. Jūs te nemaz neesat bijis. Tā es no ministra, kurš ir licis apkarot kreiso pakalpojumu sniegšanu, pats kļuvu par šāda kreisā pakalpojuma saņēmēju," demisijas dienā žurnālistiem stāstīja Belēvičs.

Veselības ministrija pēc tam RAKUS valdes locekļiem bija uzdevusi iesniegt informāciju par paveikto un arī turpmākās rīcības plānu pacientu rindu organizācijas uzlabošanai, kā arī veicamiem pasākumiem, lai novērstu iespējamu prettiesisku pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!