Foto: Edijs Pālens
Ceturtdien uz slimnīcu aizvests vēl viens Brīvības ielas "telšu komūnas" iemītnieks, portālam "Delfi" apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Mediķi norāda, ka ārsti regulāri pārbauda protestētāju veselības stāvokli un ceturtdien pa dienu uz slimnīcu aizvests "komūnas" dibinātājs Gints Gaiķēns. Pāris stundas vēlāk hospitalizēts vēl viens protestētājs Edvīns Kalniņš.

Abi vīrieši atrodas Latvijas Infektoloģijas centrā, taču mediķi sīkāku informāciju par viņu veselību nesniedz. Gaiķēns slimnīcā nogādāts ar plaušu karsoni.

Līdz ar to pašlaik "telšu komūnā" palikuši četri protestētāji.

"Brīvības ielas komūnas" dalībnieks, kurš sevi sauc par Nūru portālam "Delfi" apliecināja, ka protestētāji ir sazinājušies ar Gaiķēnu un viņš jūtas labi. Mediķi vēl nav apstiprinājuši to, ka vīrietim tiešām ir plaušu karsonis, un vēl gaida galīgos analīžu rezultātus. Savukārt otrs slimnīcā nogādātais vīrietis "komūnā" pavadījis tikai vienu nakti. Tas ir kāds jauns vīrietis no Limbažiem, portālam "Delfi" stāstīja Nūrs.

"Telšu pilsētiņas" iemītnieks uzsvēra, ka divu dalībnieku hospitalizēšana un stiprais sals nav mazinājis protestētāju apņemšanos un viņi komūnu negrasās pamest. Nūrs pieļāva, ka telšu pilsētiņā varētu pavadīt pat visu ziemu. "Es vēlos dzīvot Latvijā un vēlos, lai arī mani bērni to varētu darīt," protesta iemeslus uzsvēra Nūrs.

Kā novēroja portāls "Delfi", ātrās palīdzības mediķi rūpīgi uzmana protestētājus. Nūrs stāsta, ka ārsti pat naktī modina guļošos, lai pārbaudītu veselības stāvokli. "Mums taču jāzina, ka jūs esat dzīvi," komūnas iemītniekiem sakot ārsti. Tiem, kuri atsakās no hospitalizēšanas, ārsti liek ar parakstu apliecināt atteikšanos.

Nūrs portālam "Delfi" stāstīja, ka "komūnā" valda stingra disciplīna. Te kategoriski aizliegts atrasties alkohola reibumā un to lietot. Tāpēc grūti ir nedēļas nogalēs, kad uz "telšu pilsētiņu" nāk iereibuši cilvēki, kuri grib pievienoties akcijai. Ar šiem cilvēkiem tad nākas "karot", stāsta Nūrs.

Protestētājus atbalsta arī garāmgājēji. Cilvēki nes akcijas dalībniekiem segas, ēdienu un pauž morālu atbalstu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Gaiķēns bija pirmais Brīvības ielas telšu pilsētiņas iemītnieks. Viņš savu protesta akciju sāka novembra beigās un kā viņš iepriekš sacīja portālam "Delfi", tad protestēt ir nolēmis "līdz galam". Viņa prasības ir, lai valdība beidzot sāk kaut ko darīt bezdarba mazināšanai, valstī ieviestu mažoritāro vēlēšanu sistēmu un atkāptos Saeima.

Vēlāk viņam pievienojās domubiedri un patlaban Brīvības ielā pretī Ministru kabinetam ir izvietotas vairākas teltis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!