Foto: F64

Svētdien slimnīcās nogādāti četri cilvēki, kuri guvuši traumas slēpošanas trasēs, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Trīs no negadījumiem notika Vidzemē. Tur 58 gadus vecs vīrietis slēpojot lēca pāri tramplīnam, taču atmuguriski krita. Rezultātā viņš nonāca slimnīcā ar rokas lūzumu, kā arī aizdomām par smagu galvas traumu un mugurkaula skriemeļu bojājumiem.

Vidzemē cieta arī 21 gadu veca slēpotāja, kura krita no kalna. Sieviete guva galvas smadzeņu satricinājumu un brūci galvā.

Vidzemē arī septiņus gadus veca meitene, slēpjot no kalna, atsitās pret koku, kā rezultātā guva kājas traumu un tika nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt Zemgalē 15 gadus veca meitene slēpoja no kalna un krita, kā rezultātā guva galvas traumu.

Vakar slimnīcās tika nogādāti arī trīs cilvēki, kuri paslīdēja un guva traumas uz ietvēm un ielām. Rīgā 30 gadus veca sieviete guva iegurņa traumu un 80 gadus veca sieviete - galvas traumu, bet 60 gadus veca sieviete guva rokas lūzumu Vidzemē.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1021 izsaukumu, no tiem 147 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!