Jauno finansu gadu sākot, Rīgas 1.slimnīca un rehabilitācijas centrs "Vaivari" atcēlis pērn noteiktos ierobežojumus pacientu uzņemšanai un atsākuši strādāt ar pilnu jaudu.
Rīgas 1.slimnīcas direktors Jānis Ozols BNS apstiprināja, ka atcelts ierobežojums akūto ārpus Rīgas dzīvojošo pacientu uzņemšanai. Tāpat slimnīca atsākusi uzņemt Rīgā dzīvojošos plānveida pacientus, kas pagājušā gada pēdējos mēnešus netika darīts.

Arī centra "Vaivari" direktora vietniece Baiba Buša BNS apliecināja, ka centrs šogad atsāk uzņemt pacientus no Rīgas, Pierīgas, Vidzemes un Latgales.

Jau ziņots, ka visi ierobežojumi tika pamatoti ar naudas trūkumu.

Abu iestāžu vadītāji BNS pauda cerību, ka šogad līdzīga situācija neveidosies un naudas pietiks. Tomēr par to esot pāragri runāt, jo jaunie līgumi ar slimokasēm tiks noslēgti tikai martā vai aprīlī un pagaidām to nosacījumus ir grūti paredzēt.

Jau ziņots, ka slimokases pērn bija nepiekāpīgas veselības iestādēm un nemaksāja to pārtērēto naudu. Reaģējot uz šādu lēmumu, medicīnas iestādes atteicās uzņemt pacientus, vainojot notiekošajā slimokases.

Savukārt Labklājības ministrija paziņoja, ka neviens cilvēks no finansu sadales problēmām necietīs un saņems nepieciešamo palīdzību. Apvainojumi tika izteikti arī iestāžu vadītājiem, kuriem pārmeta nepienācīgu plānošanas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!