Foto: Shutterstock

Vakar slimnīcās tika nogādāti trīs cilvēki, tostarp divi pusaudži, kuri slēpošanas trasēs guva dažādas traumas, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kurzemē divās dažādās slēpošanas trasēs cieta divi cilvēki. Slēpojot līdzsvaru zaudēja un krita 43 gadus vecs vīrietis, kurš guva kājas lūzumu, kā arī 13 gadus vecs zēns, kurš, braucot ar snovborda dēli, krita. Zēns slimnīcā tika nogādāts ar galvas smadzeņu satricinājumu.

Vienlaikus Vidzemē 15 gadus veca meitene, kura slēpoja, zaudēja līdzsvaru un krita, kā rezultātā guva galvas smadzeņu satricinājumu un tika nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā.

Savukārt Zemgalē cieta 24 gadus veca sieviete, kura tika vilkta pa lauku ceļu uz riepas kameras, kas piestiprināta automašīnai. Kamerai plīstot, sieviete ietriecās kokā. Viņa slimnīcā tika nogādāta ar galvas smadzeņu satricinājumu un krūškurvja traumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1225 izsaukumiem, no tiem 171 bija saistīts ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!