Satiksmes ministrija ir izstrādājusi valdības rīcības plāna projektu, kā sasniegt jaunās valdības deklarācijā izvirzītos mērķus transporta un sakaru nozarē, un aicina nozares pārstāvjus trīs dienu laikā iepazīties ar šo projektu un iesniegt savus priekšlikumus.

"Nozares nevalstiskās organizācijas un sociālie partneri ir aicināti iepazīties ar izstrādāto Valdības rīcības plāna projektu un iesniegt savus priekšlikumus līdz 29. novembrim, kā labāk un efektīvāk sasniegt valdības deklarācijā nospraustos mērķus," informēja ministrija.

SM norāda, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem tuvāko gadu laikā ir izstrādāt projektus, detālplānojumu, ietekmes uz vidi novērtēšanu u.c. dokumentus valsts galveno automaģistrāļu izbūvei, piemēram, izveidojot četru joslu maģistrāles posmus autoceļā A2 Rīga – Krievijas robeža, A10 Rīga – Ventspils, A9 Rīga – Liepāja.

Lai uzlabotu autoceļu kvalitāti, plānots pilnveidot būvniecības standartus, būvuzraudzības iepirkumu dokumentāciju, lai palielinātu būvuzraugu atbildību par ceļu kvalitāti, kā arī plānots iegādāties modernas testēšanas iekārtas.

SM arī uzsver, ka jāturpina starptautiskās lidostas "Rīga" attīstība. Ministrija tuvākajā laikā iesniegs izskatīšanai valdībā izvērtējumu par jauna pasažieru termināļa būvniecības nepieciešamību, kā arī nodrošinās labvēlīgus un konkurētspējīgus nosacījumus jaunu aviokompāniju un maršrutu ienākšanai lidostā. Viens no plānotajiem darbiem ir līdz 2013.gada nogalei modernizēt un paplašināt skrejceļu un peronu.

Turpinot attīstīt tranzīta un loģistikas jomu, plānots, piemēram, ieviest Starptautiskās kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmu, lai sekmētu elektroniskās informācijas un dokumentu apriti ar kravu transportēšanu saistītos procesos.

Sabiedriskā transporta jomā plāno ieviest vienotu biļešu tirdzniecības sistēmu, kas padarīs pārvadātāju ieņēmumus caurspīdīgākus un pārredzamākus, kā arī novērsīs riskus valsts līdzekļu nelietderīgai izmantošanai. Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus samazināta finansējuma apstākļos, noteiks arī limitus atsevišķām pārvadātāju izdevumu pozīcijām, ko kompensē valsts. SM arī turpinās pārskatīt sabiedriskā transporta maršrutu tīklu, izvērtējot to pārklāšanos un novēršot situāciju, kad vienā maršrutā un laikā dodas gan vilciens, gan autobuss.

Arī sakaru nozarē plānoti vairāki nozīmīgi darbi. Piemēram, sadarbībā ar citām institūcijām tiks nodrošināta e-paraksta sistēma un portāls e-pakalpojumu sniegšanai un koordinēšanai, informē SM.

Plāna projektā minēti arī daudzi citi darbi, kurus plānots paveikt tuvāko četru gadu laikā. Ar projektu var iepazīties Satiksmes ministrijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!