Foto: Shutterstock

Satiksmes ministrija (SM) parakstījusi saprašanās memorandu ar Dienvidkoreju par tiešo avioreisu sākšanu, apstiprināja SM pārstāve Iveta Kancēna.

Viņa stāstīja, ka pagājušajā nedēļā SM notikusi abu pušu aviācijas institūciju un aviokompāniju pārstāvju tikšanās, kuras laikā notikušas sarunas, kā arī veikta gaisa satiksmes nolīguma projekta saskaņošanas procedūra starp Latviju un Dienvidkoreju. Nolīgums noteiks regulāro lidojumu veikšanas kārtību.

Nākamie soļi, kas Latvijas pārstāvju pusei būs jāpaveic, virzoties nolīguma noslēgšanas virzienā, būs nolīguma teksta saskaņošana ar Eiropas Komisiju (EK). Tāpat būs arī jāveic iekšējā saskaņošana ar iesaistītajām ministrijām. Nepieciešamības gadījumā jāveic atkārtota daļēja saskaņošana ar Dienvidkorejas pusi tajos jautājumos, kuros nav iespējams panākt vienošanos ar EK, skaidroja Kancēna.

SM cer, ka nolīguma saskaņošanas procedūru izdosies pabeigt līdz šī gada beigām. Taču līdz tam nolīguma projekts būs jāiesniedz izskatīšanai valdībā, kur tas jāapstiprina un jāsaņem pilnvarojums parakstīšanai. Parakstītais nolīgums vēl jāratificē Saeimā.

Ministrijas pārstāve arī informēja, ka Latvijai Dienvidaustrumu Āzijā patlaban ir nolīgumi par gaisa satiksmi ar Ķīnu, Indiju, Taizemi, Singapūru, kā arī parafēts un procesā esošs ir nolīgums ar Indonēziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!