Foto: Saeimas administrācija

Par politiskās partijas "Vienotība" priekšsēdētāja vietnieku pirmdienas valdes sēdē ievēlēts Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, savukārt par partijas ģenerālsekretāru pārvēlēts Artis Kampars, žurnālistiem pastāstīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs pauda gandarījumu, ka valde ir piekritusi abiem viņa priekšlikumiem, un šādi lēmumi pastiprināšot partijas spēku.

"Mēs ar Edvardu [Smiltēnu] pagaidām vēl neesam sadalījuši pienākumus un kompetences, bet es apzinos, ka viņš vēlas strādāt ar nodaļām un es arī to atbalstu. Mēs arī par šīm lietām vienosimies rakstiski," sacīja Piebalgs, nosaucot Smiltēnu par jaunu un dinamisku politiķi. Jautāts par priekšvēlēšanu debašu laikā novērotajām viedokļu atšķirībām atsevišķos jautājumos, politiķis pauda, ka fundamentālu viedokļu atšķirību gadījumā noteikti spēs atlikt šos jautājumus malā un tas neietekmēs darbu.

Iepriekšējai partijas vadītājai Solvitai Āboltiņai nebija priekšsēdētājas vietnieka.

Savukārt runājot par Arti Kamparu, partijas vadītājs uzsvēra, ka Kampars ir labākais ģenerālsekretārs, kas partijai bijis un viņa pieredze noteikti noderēs.

Politiķis arī pastāstīja, ka partija vienojusies nākamās politiskā spēka vadības vēlēšanas rīkot 2017.gada decembrī pēc pašvaldību vēlēšanām - pēc pusotra gada. "Teorētiski es varētu strādāt divus gadus, bet uzskatu, ka pašvaldību vēlēšanas būs atskaites punkts," sacīja Piebalgs, norādot, ka strādāt pusotru gadu, nevis divus, ir bijis viņa rosinājums.

Tāpat partijas valde vienojusies par vairākām tehniskām detaļām - valdes sēžu norisi un lēmumu pieņemšanas veidiem.

Kopumā runājot par jaunievēlēto valdi, bijušais eirokomisārs izteicās pozitīvi, norādot, ka ir palielinājies reģionu pārstāvju skaits partijas valdē. "Mēs ejam pareizā virzienā," jautāts kāpēc nav vairāk šo pārstāvju, ņemot vērā, ka reģioni bija tie, kas rosināja partijas ārkārtas kongresu.

Jau vēstīts, ka par partijas priekšsēdētāju ar 237 balsīm no 441 derīgas vēlēšanu zīmes sestdien ievēlets bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs. Otrs partijas priekšsēdētāja kandidāts - Smiltēns, tika ievēlēts partijas valdē, kopā ar bijušo partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Tāpat valdē ievēlēti Olafs Pulks, Aivars Rublis, Līvija Klavinska, Karīna Korna, Kārlis Šadurskis, Arvils Ašeradens, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks, Rihards Kozlovskis, Raimonds Čudars, Jānis Reirs un Hosams Abu Meri.

Jau ziņots, ka sestdien norisinās politiskās partijas "Vienotība" ārkārtas kongress. Kongresa sākumā bija reģistrējušies 427 delegāti. Kongresu sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Partijas ārkārtas kongresā tika vēlēta gan partijas valde, gan priekšsēdētājs.

"Vienotība" dibināta 2011.gada augustā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš tās dibināšanas.

Tāpat jau ziņots, ka "Vienotība" jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc "Latvijas Faktu" aptaujas par "Vienotību" balsotu 4,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!