Foto: DELFI
Pirmdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu “Delfi” informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Sākot no pulksten 3:20 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 134 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Tās tīra un kaisa slidenos un sniegotos posmus.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Tūjas krustojuma līdz Ainažiem, kā arī Siguldas virzienā no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei.

Latgales pusē ceļi ir slideni Daugavpils virzienā no Lielvārdes līdz Pāterniekiem, bet Zemgalē - Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei. Tāpat apledojums klāj ceļus arī Terehovas virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai un Medumu virzienā no Grebņevas līdz Špoģiem.

Apledojis ir arī Rēzeknes apvedceļš.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma, Ventspils, Daugavpils, Cēsu un Valmieras apkaimes.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet nelieli nokrišņi, informē uzņēmums. “Latvijas Valsts ceļi” atgādina, ka mainīgos laika apstākļos zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!