Foto: EPA/LETA
Otrdien no rīta sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu uz autoceļiem vietām visos Latvijas reģionos, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Vidzemē un Latgalē atsevišķos rajonos snieg. Autoceļus tīra un slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai. Sākot no 2:00 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 134 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos: Rīgas apkārtnē no Salaspils līdz Babītei, Ainažu virzienā no Berģiem līdz Ainažiem, Siguldas virzienā no Virešiem līdz Alūksnes pagriezienam, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Stalbei, Bauskas virzienā no Rīgas līdz Grenctālei, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei, no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Medumiem un uz Rēzeknes un Daugavpils apvedceļiem.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti arī Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Nīcas līdz Rucavai, Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojums konstatēts visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Aizkraukles, Liepājas Saldus, Limbažu un Valmieras apkaimes.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām Vidzemē un Latgalē gaidāms sniegs, bet Kurzemē lietus, kas atsevišķos ceļa posmos veicinās apledojuma veidošanos.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" kaisa autoceļus, lai uzlabotu braukšanas apstākļus un satiksmes drošību. Jāņem vērā, ka ceļš var būt slidens arī pēc tam, kad ir nokaisīts. Ar kaisīšanu tiek mazināta slīdamības iespējamība, līdz ar to autovadītājiem ir jāizvēlas piemērots braukšanas ātrums, jo ceļa stāvoklis ziemā var strauji mainīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!