Lielākajā Latvijas teritorijā joprojām nedaudz snieg un vietām uz brauktuvēm ir izveidojusies sniega kārta, līdz ar to uz valsts autoceļiem vietām ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Snigšanas laikā autoceļu brauktuves pilnībā bez sniega uzturēt nav iespējams, intensīvāka sniega attīrīšana no brauktuvēm tiek uzsākta, kad sniegs beidzis snigt.

Pusdienlaikā apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir šādos autoceļu posmos Vangaži – Sigulda, Krāslava – Paternieki, Iecava – Grenctāle, Jelgava – Meitene, Jēkabpils –Terehova, Grebņeva – Špoģi, Rēzeknes apvedceļš, Rēzekne – Gulbene, Gulbene – Vientuļi, kā arī Balvi – Kapūne.

Autoceļu ziemas uzturēšanas darbos ir iesaistītas 27 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta automašīnas.

Ar autoceļu ziemas uzturēšanu var samazināt ziemas klimatisko apstākļu sekas uz brauktuves - tās attīrīt no sniega, samazināt slīdamību un nodrošināt satiksmes kustību. Tāpēc jāņem vērā, ka faktiskā satiksmes situācija var mainīties ļoti strauji.

Autovadītājiem jāizvēlās piemērots braukšanas ātrums un tas ir atkarīgs ne tikai no ceļa stāvokļa, bet arī automašīnas tehniskā stāvokļa, autovadītāja pieredzes un prasmēm, kā arī jāievēro lielāka distance starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem, atgādina uzņēmumā.

Autovadītāji arī tiek aicināti informēt par neatbilstošiem braukšanas apstākļiem uz valsts auto ceļiem, zvanot uz Satiksmes informācijas centra diennakts tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!