Foto: EPA/LETA
Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā puteņo, tāpēc tur braukšana vēl ir apgrūtināta. Grūti izbraucami ceļi ir arī Zemgalē, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts ceļu (LVC) Satiksmes informācijas centra pārstāve Inese Fecere.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuvju tīrīšana un kaisīšana putenī ir apgrūtināta. Sniegputeņa laikā būtiski samazinās arī redzamība, veidojas apledojums un sniega sanesumi, brīdina Fecere.

Savukārt valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, atsevišķos posmos ceļš ir aizputināts. Atbildīgie dienesti norāda, ka uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tos apsaimnieko saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

LVC lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Ceturtdien Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā snigs un iespējams arī putenis. Gaisa temperatūra svārstīsies no mīnus deviņiem līdz mīnus diviem grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!